„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Latvijas lauksaimnieki Briselē atkal piketēs pret nevienlīdzīgiem tiešmaksājumiem

pexels.com

Latvijas lauksaimnieki ceturtdien Briselē protestēs pret nevienlīdzīgiem tiešmaksājumiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū. Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome uzskata, ka 2021.-2027.gadam piedāvātais Kopējās lauksaimniecības politikas finansējums ir netaisnīgs salīdzinājumā ar vecajām Eiropas Savienības dalībvalstīm un neļaus godīgi konkurēt vienotajā tirgū.

Padomes ģenerāldirektors Guntis Vilnītis Latvijas Radio pastāstīja, ka protesta akcija Briselē notiks Eiropas Savienības dalībvalstu vadītāju sanāksmes laikā. Vilnītis lēš, ka piketā piedalīsies vismaz 70 cilvēku, arī Lietuvas un, iespējams, vēl vairākām valstīm.

Galvenā prasība joprojām ir tā pati, kas pirms četriem gadiem - ka tiešmaksājumiem Lietuvai, Latvijai un Igaunijai ir jābūt analogiem, kādi tie ir pārējām Eiropas Savienības valstīm.Eiropa pašlaik plāno, ka nākamajā periodā Lauku attīstības programmas maksājumi būs samazinātā formā un veidā, bet mēs prasām to atstāt šī plānošanas perioda ietvaros. Eiropa pašlaik plāno, ka nākamajā periodā Lauku attīstības programmas maksājumi būs samazinātā formā un veidā, bet mēs prasām to atstāt šī plānošanas perioda ietvaros.


lsm.lv