„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Sākusies slēgtā skeitparka izbūve

Aleksandrs Rube

Oktobra sākumā Daugavpilī, ēkā Stacijas ielā 129a, uzsākta daudzfunkcionālā jauniešu kompleksa, kurā ietilps arī skeitparks, izbūve.

Firmai „Argon” par 83 000 eiro (ar PVN) uzticēta iekštelpas sakārtošana. Atgādinām, ka agrāk šeit atradās uzņēmuma „LatRosTrans” ražotne.

Pašlaik darbi norisinās objekta iekšienē, turklāt pagaidām vēl nav zināmas precīzas skeitborda un skrejriteņu rampu uzstādīšanas izmaksas (iepirkums jau ir izsludināts). Sākotnējā ekonomiskajā pamatojumā, kuru iesniedza pilsētas domes Jaunatnes nodaļa, figurēja summa 200 000 eiro apmērā. Jāatzīmē, ka bijušā rūpniecības kompleksa teritorijas kopējā platība ir 9000 kv. m (laukums, garāžas un citas ēkas), arī to plānots izmantot jauniešu vajadzībām.

Slēgtais skeitparks nepieciešams, jo, beidzoties sezonai, jaunieši vairs nevar izmantot trasi Esplanādē. Tāpēc SIA „City Playgrounds” izstrādāja galvenās ēkas projektu – četras izklaides zonas dažādām grupām -- skeitbordistiem,  alpīnistiem (siena), vingrošanas cienītājiem (stieņi) un visjaunākajiem centra apmeklētājiem, kuriem tiks uzstādīti batuti un liels „rezervuārs” ar mīkstiem elementiem. Drošības nolūkos projektā paredzētas grīdas ar speciālu mīkstu segumu un matrači.

Remonta un apdares darbiem varētu būt nepieciešami aptuveni trīs mēneši. Līdzīgi skeitparki ir Rīgā un Tallinā, taču pagaidām nav zināms, vai ieeja Daugavpils parkā būs maksas vai arī bezmaksas. Kad celtniecības darbi būs pabeigti, par centra funkcionēšanu būs atbildīga pilsētas domes Sporta pārvalde.