„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Uz robežas aizturēja Vjetnamas un Krievijas pilsoņus

wikimedia.org

14. oktobrī par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas divas personu grupas, kopumā 12 Vjetnamas un 2 Krievijas pilsoņi, informē Valsts robežsardze.

Svētdien, veicot informācijas pārbaudi par iespējamu personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām uz ceļa Viļaka-Žīguri-Liepna tika aizturēti trīs Vjetnamas pilsoņi un viens personu pārvietotājs, Krievijas pilsonis, savukārt otru personu grupu - deviņus Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni, robežsargi aizturēja Briģu pagastā Konogoļci ciema apkaimē.

Uzsākti kriminālprocesi - pret vienu Krievijas pilsoni par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, pret pārējiem robežpārkāpējiem - par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu.

Viens nepilngadīgais Vjetnamas pilsonis nodots Viļakas novada bāriņtiesai, divi Vjetnamas un viens Krievijas pilsonis izmitināti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils", savukārt pārējie likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.