„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.1 °C
apmācies

Katram ir sava laimes recepte

Ilma Kupcova // Foto: Jeļena Ivancova

18. oktobrī viesnīcas „Park Hotel Latgola” atklāta Ilmas Kupcovas fotoizstāde „Laimes receptes”.

Melnbalto fotogrāfiju izstāde jau demonstrēta piecās vietās Daugavpils novadā, bet tagad, līdz pat janvāra vidum,  „Laimes receptes” skatāmas arī Daugavpilī.

I. Kupcova ir dzimusi Viļānos, mācās Daugavpils Universitātē un fotografēšana ir viņas mīļākā nodarbe. Ilma cenšas iemūžināt tikai cilvēku dzīves gaišos brīžus, kuru mums, ja tā labi padomā, ir ļoti daudz. „Cilvēks savā dzīvē piedzīvo daudz dažādu notikumu, un labākais veids, kā tos atcerēties, ir iemūžināt fotogrāfijās. Pats galvenais ir noķert īsto brīdi, sajūtas, kas vairo mūsu prieku un dzīves mīlestību. Katrs redz pasauli pa savam, taču ikviens cenšas atrast kaut ko, kas piepildīs viņa sirdi ar laimi un pozitīvām emocijām. Tas var būt jebkas – rīta kafija, saullēkts, mīļotā cilvēka skūpsts, atgriešanās mājās pēc ilgas prombūtnes, pat ūdens lāse uz suņa deguna! Šie sīkumi arī ir mūsu laime,” šādi fotogrāfe raksturo savu izstādes ideju.

Ilmas fotogrāfijas papildina viņas pašas dzejoļi, jo vēl viena viņas aizraušanās ir dzeja. Izstādes atklāšanā klātesošo uzmanībai tika piedāvāta neliela izrāde par to, kā stereotipi un pārlieka pieturēšanās pie sveša viedokļa cilvēku sasaista un ierobežo viņa brīvību. Spēja saraut važas un iet savu ceļu – arī tā ir laime.

Padalīties ar savu laimes recepti varēja visi izstādes apmeklētāji – uz liela papīra lapas tika piedāvāts turpināts frāzi „Tava laimes recepte -…”