„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.6 °C
apmācies

Dvietes muiža ver durvis pēc fasādes rekonstrukcijas

Egita Terēze Jonāne

Dvietes muižas (bijušās skolas) durvis ir atkal atvērtas apmeklētājiem pēc fasādes rekonstrukcijas.  

Dvietes muižas saimniece Vanda Gronska pastāstīja, ka svinīgā durvju atvēršana notika 13. oktobrī  ar Latvijas simtgades labdarības pasākumu „Sirds dziesma Latvijai”, Laura Valtera koncertu, Ilūkstes mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi un foto un aprakstu ekspozīciju par izcilākajiem dvietiešiem.

Biedrība „Dvietes vīnogas” piesaistīja Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Ilūkstes novada domes finansējumu, bet Daugavpils uzņēmums „LD Būve” dažos mēnešos atjaunoja fasādi. Tāpat biedrība prezentēja mākslas un radošuma darbnīcu „Mansarda rosītava”, kas izveidota mākslas plenēriem, izstādēm un citām aktivitātēm, tai iegādāti jauni galdi, krēsli un molberti.

Dvietieši rakstīs jaunus projektus, lai Dvietes muižā atjaunotu griestus un grīdas un ierīkotu elektroinstalāciju, teica V. Gronska.