„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Partijas neredz iespēju celt minimālo algu līdz 500 eiro jau nākamgad

pexels.com

Nākamā gada valsts budžetā vēl nebūs iespējas palielināt gan minimālo algu, gan nepaliekamo minimumu algām un pensijām līdz 500 eiro. To diskusijā LTV raidījumā “Tieša runa” atzina to partiju pārstāvi, kuri pašlaik piedalās valdības veidošanas sarunās.

Vēl pirms 13.Saeimas vēlēšanām Jaunā konservatīvā partija (JKP) uzsvēra, ka jau 2019.gadā būtu jāīsteno plāns "3x500", proti, jāpalielina līdz 500 eiro minimālā alga, neapliekamais minimums algām un neapliekamais minimums pensijām. Nu diskusijā LTV raidījumā JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans pauda, ka citas partijas budžetā vēlas likt uzsvaru uz citām prioritātēm, tomēr JKP iestāšoties par to, ka "pēc iespējas straujāk šie lielumi jāpalielina nākamajā gadā".

Tikmēr citi politiskie spēki bija krietni skeptiskāki. Partijas “KPV LV” valdes loceklis Artuss Kaimiņš pauda, ka 2019.gada valsts budžetu būtu labi neraustīt un tajā varētu būt vien mazas izmaiņas. Iespējams, minētās ieceres varētu būt nākamgad, plānojot turpmāko budžetu.

Apvienības „Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts norādīja, ka jārēķina šīs ieceres ietekme uz budžetu un partijām par to kopā jārunā. Arī viņš gan atzina, ka plānu “3x500” nākamgad īstenot nebūs iespējams. “Atbalsts būtu, bet tas, visticamāk, vienkārši nav iespējams,” piebilda Pavļuts.

Tāpat atzina Nacionālās apvienības valdes locekle Ināra Mūrniece, sakot, ka būtu priecīga, ja šādas izmaiņas būtu no nākamā gada. Taču 2019.gada budžeta plāna projekts jau ir izveidots, turklāt tajā vēl jāparedz papildu finansējums aizsardzībai un jānodrošina solīto algu pieaugumu mediķiem un skolotājiem. “Nu, matemātika nepielūdzama,” sacīja Mūrniece.

Principiāli ieceri atbalsta partijas „Jaunā Vienotība” valdes loceklis Jānis Reirs.

“Tas skan, protams, ļoti skaisti, un domāju – Feldmaņa kungs pats apzinās, ka tas nav iespējams uz nākamo gadu,” sacīja Zaļo un Zemnieku savienības valdes loceklis Edgars Tavars, piebilstot, ka šāda priekšlikuma īstenošanai vajadzīgi 1,8 miljardi eiro.


lsm.lv