„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

„Daugavpils” noslēdz regulāro čempionātu pirmajā vietā

Sergejs Kuznecovs

Komanda „Daugavpils/Progress” lieliski aizvada sezonas beigas. Latvijas futbola pirmās līgas regulārā čempionāta pēdējā kārtā daugavpilieši tikās ar „Tukumu”, kurš ilgu laiku atradās līderpozīcijā, bet sezonas noslēgumā spēlēja neveiksmīgi, zaudējot svarīgus punktus.

Savukārt „Daugavpils” fināla posmu aizvadīja bez zaudējumiem un savā laukumā ar rezultātu 5:0 pieveica  komandu „Tukums”.

Divi apļi jau ir aiz muguras, taču čempionāts vēl nav noslēdzies. Tagad četras labākās komandas cīnīsies vienā aplī, lai noskaidrotu čempionu.

„Daugavpils/Progress” bija viens no šī formāta iniciatoriem. Čempionāta uzvarētāji iegūst tiesības spēlēt virslīgā. Otrajai labākajai komandai ir izredzes tikt augstāk, sacenšoties ar klubu, kurš virslīgā atrodas priekšpēdējā vietā. Taču pirmās līgas čempionāts beidzas agrāk, tāpēc pretinieki jāgaida gandrīz mēnesi bez spēļu prakses.

Šīs trīs papildu spēles aizpildīs šo robu, kā arī pagarinās intrigu. Pašlaik „Daugavpilij” ir 58 punkti. Tālāk seko „Super Nova” – 53, „Tukums” – 48, „Rēzekne” – 39 punkti.

Pilnu spēles statistiku lasiet 26. oktobra numurā.