„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Centās piekukuļot policijas darbiniekus

pexels.com

Pagājušās nedēļas beigās, veicot ierasto patrulēšanu Preiļu parka teritorijā, Valsts policijas (VP) Preiļu iecirkņa policisti pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti. Pienākot tuvāk, kļuva skaidrs, ka vīrietis sabiedriskā vietā lieto alkoholiskos dzērienus, turklāt, apskatot viņa personīgās mantas, noskaidrots, ka pie viņa atradās cigaretes  bez Latvijas Republikas akcīzes marķējuma. Izskaidrojot viņam, ka par šādiem likumpārkāpumiem ir paredzēta atbildība, policisti sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu. Tā vietā, lai izpildītu policijas darbinieku likumīgās prasības, vīrietis likumsargiem piedāvāja kukuli un aizturēšanas laikā izrādīja fizisku pretošanos, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

1986. gadā dzimušais vīrietis likumsargiem piedāvāja kukuli 10 eiro apmērā, šādi mēģinot izvairīties no protokola sastādīšanas. Pašlaik saistībā ar notikušo attiecībā pret viņu ir uzsākts kriminālprocess. Lai agresīvo vīrieti varētu nogādāt iecirknī, likumsargiem nācās pielietot arī speciālos līdzekļus.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Tāpat vīrietis var tikt saukts pie atbildības arī par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Atgādinām, ka kukuļdošana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai naudas sods.

Savukārt pēc Krimināllikuma 270. panta par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, kura pilda tai uzliktos dienesta pienākumus, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.