„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Jauno šautuvi būvēs netālu no Olimpiskā centra

Saskaņā ar plānu, jaunā šautuve (2) atradīsies līdzās slēgtajam skeitparkam (1) // Foto: Google Maps

23. oktobrī Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika izskatīts jautājums par jaunas šautuves būvniecības vietu. Vairākums komisijas locekļu iestājās par jaunās šautuves projektēšanu pamestās rūpnieciskās zonas teritorijā pie Stacijas un Balvu ielas krustojuma, līdzās Daugavpils Olimpiskajam centram.

Pēc tam, kad šī gada jūlijā šautuvē Raiņa ielā 29 vasarā nogruva siena (50 m šaušanas zona), Būvvaldes eksperti veica pārbaudi un secināja, ka šajā ēkā turpmāk nedrīkst rīkot treniņus. Tā kā to izmantoja ne tikai sportisti, bet arī spēka struktūru pārstāvji, tika nolemts neatlikt šī jautājuma risināšanu. Tika piedāvāti vairāki iespējamie varianti, tostarp Daugavpils skrošu rūpnīcas telpas, viena no Daugavpils cietokšņa ēkām un nesen izpirktā teritorija Stacijas ielā 129a. Turklāt speciālisti uzskata, ka pēdējais piedāvājums, kur objekts jābūvē no nulles, ir vispiemērotākais – šī teritorija pieder pašvaldībai, atrodas pilsētas centrā, kā arī tur ir labas iespējas pieslēgties komunikācijām. Šeit var ierīkot atsevišķu ieeju gan skeiteriem, gan šāvējiem, kā arī atsevišķu stāvvietu.

Tiek plānots, ka šautuve būs 20-25 cm plata un aptuveni 55 metrus gara, ar desmit šaušanas pozīcijām (oficiālu sacensību prasības). Tā būs slēgta tipa, visdrīzāk, vienstāva ēka. Tās celtniecības aptuvenās izmaksas varētu būt 1,3-1,5 miljoni eiro. Tā kā šautuves celtniecībā ir ieinteresēti policijas, robežsardzes un Zemessardzes pārstāvji (obligātie treniņi), daļu finansējuma Daugavpils varētu saņemt arī no šīm struktūrām.