„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji saņēma deviņus izsaukumus Latgalē

pexels.com

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 26.oktobra plkst. 6.30 līdz 29.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz sestdienu plkst. 1.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Riebiņu novada Silajāņu pagastā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāvu koka ēka pilnā 250m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 7.48.

Plkst. 16.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Malnavas pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstavu dzīvojamās mājas virtuves telpā deg griestu apšuvums 2m2 platībā. Plkst. 18.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās trijās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega – Viļakas novada Viļakā vieglā automašīna 0,5m2 platībā, Bukmuižas ielā Rēzeknē neapsaimniekotā ēkā malka 1m2 platībā, Mazā Viļņas ielā Daugavpilī neapsaimniekotā ēkā atkritumi 25m2 platībā.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 113 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 31 no izsaukumiem bija maldinājums.