„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

„Daugavpils” soļa attālumā no virslīgas

Sergejs Kuznecovs

Latvijas futbola pirmās līgas čempionātā sācies otrais posms, kurā četras komandas cīnās par iekļūšanu virslīgā. Jāpiebilst, ka reālas izredzes ir tikai divām komandām.

Pirmajā kārtā „Daugavpils” pieveica „Rēzekni” – 5:1. Komanda ir uzņēmusi lielisku tempu un ar katru spēli demonstrē aizvien labāku sniegumu, turklāt vienu kārtu pirms čempionāta beigām tai ir iespēja nodrošinot pirmo vietu.

„Tukums” un „Rēzekne” vairs ne uz ko nepretendē – Kurzemes komanda jau ir trešā, bet Latgales klubs tikpat stabili atrodas ceturtajā vietā.

Viss noskaidrosies 3. novembrī, kad „Daugavpils” savā laukumā tiksies ar „Super Novu”. Uzvara daugavpiliešiem garantē čempionu titulu un atgriešanos virslīgā.

Klubs, kurš izcīnījās otro vietu, turpinājumā sacentīsies ar virslīgas priekšpēdējās vietas ieguvēju.

Savukārt virslīgā, kur līdz čempionāta beigām atlikušas divas kārtas, gan tabulas augšdaļā, gan lejasdaļā ir gana saspringta situācija. Viennozīmīgi izkritīs „Valmiera”, kurai ir pieci punkti. Taču pagaidām nav skaidrs, kura komanda izcīnīs septīto vietu un sacentīsies ar pirmās līgas otro labāko klubu, jo „Mettai” ir 19 punkti, „Jelgavai’ – 18. Nākamajā kārtā 4. novembrī šīs komandas tiksies savstarpējā spēlē, taču „Jelgavai” pēc tam vēl būs spēle ar „Valmieru”, bet „Mettai” – ar „Ventspili”.

Lieliskas izredzes kļūt par čempioniem ir „Rīgas” futbolistiem – 60 punkti. Taču atslābināties vēl ir pāragri, jo RFS ir 55, bet „Ventspilij” – 54 punkti.

Pilnu spēles un čempionata statistiku lasiet 2. novembra numurā.