„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

„Daugavpils” pēc divām sezonām atgriežas virslīgā

Sergejs Kuznecovs

Komanda „Daugavpils/Progress” vienu kārtu līdz Latvijas futbola pirmās līgas čempionāta beigām kļuvusi par čempioni, 3. novembrī savā laukumā pieveicot „Super Novu” – 4:0. Noslēguma kārta šonedēļ vairs neko neizšķirs – neatkarīgi no spēļu rezultātiem, komandas paliks pašreizējās pozīcijās.

„Zelta” spēlei ar „Super Novu”, gluži kā teātra izrādei, bija divas daļas. Pirmais puslaiks – spriedze, svārstīšanās, un, neskatoties uz ātri gūtiem vārtiem, līdz uzvarai vēl tālu. Taču daugavpilieši izturēja šo sasprindzinājumu un spēles otrajā daļā devās cīņā ar jau nu sparu. Kad Vugars Askerovs guva otrus vārtus, stadionā jau varēja just uzvaras garu. 2:0 – tas ir rezultāts, kad komanda jūtas drošāk, taču atslābināties vēl ir pāragri. Arī „Daugavpils” spēlētāji nemazināja tempu. Pēc otrajiem vārtiem federācijas pārstāvji jau sāka gatavot čempionu baneri. Var teikt, ka trešie vāri noteica spēles iznākumu un „Daugavpils” pēc trim gadiem atkal spēlēs virslīgā.

Savukārt virslīgā atlikusi viena kārta, taču par čempioniem pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē jau kļuvis FK „Rīga” – 63 punkti. Par atlikušajām medaļām vēl cīnīsies „Ventspils” – 57 un RFS – 55 punkti. Virslīgu pametīs debitante „Valmiera” – 5 punkti. Kurš klubs – „Jelgava” (21) vai „Metta/LU” (19) cīnīsies ar pirmās līgas otro labāko komandu, kļūs zināms pēdējā kārtā. Tādējādi „Super Nova”, kura pirmajā līgā ir otrajā vietā, jau gaida savu pretinieku.

FK „Jelgava” debitēja virslīgā 2010. gadā un šajā laikā divreiz izcīnīja čempionāta medaļas, bet  četrreiz – Latvijas kausu. Komandas „Metta/LU” debija virslīgā notika 2012. gadā, šajā laikā klubs tikai vienreiz garantēja vietu virslīgā nākamajā sezonā (2012). Pārējās sezonās rīdzinieki cīnījās par tiesībām palikt virslīgā, tiesa, ik gadu šajās spēlēs arī uzvarēja.

Jurijs Sokolovs (1983. dz. g.) - komandas pamatsastāva spēlētājs, šajā spēlē guva vienus vārtus. Latvijas čempions virslīgā, bet pirmajā līgā šī ir pirmā uzvara: „Sajūtas ir lieliskas, kā svētkos, taču lielāks prieks ir par jaunajiem futbolistiem, ka viņiem tagad būs iespēja spēlēt virslīgā. Tieši tur tiek pilnveidota meistarība un tur viņi augs kā futbolisti. Mūsu jaunieši spēlēs virslīgā un, es ceru, ka godam stāsies pretī meistarīgām komandām. Savukārt es priecājos par jebkuru uzvaru. Nekad neesmu bijis pirmās līgas čempions, tāpēc ir patīkami pievienot balvām arī pirmās līgas medaļu.”

Komandas kapteinis Raivis Skrebels (1999. dz. g.): „Šī bija smaga sezona. Neizpalika zaudējumi, taču mums jau sezonas sākumā bija uzdevums – iekļūt virslīgā. Bija plāns, kuru centāmies izpildīt, cītīgi strādājām treniņos, savukārt laukumā pierādījām, ka esam stiprāki. Šodien uztraucās visi, jo sapratām – šī ir ļoti atbildīga spēle. Treneris izskaidroja plānu, pie kura pieturējāmies, bijām labi izpētījuši pretiniekus. Rezultātā izcīnījām uzvaru.”

Pilno speles un līgas statistiku lasiet 6. novebra numurā.

Pilnus rakstus varat lasīt, abonējot laikraksta e-versiju.