„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Asociācija: Šogad lauku tūrismā 10% pieaugums

Publicitātes foto

Līdz ar silto vasaru šogad lauku tūrismā vērojams aptuveni 10% pieaugums, intervijā Latvijas Radio pastāstīja lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele.

“Un būtu bijis vairāk, ja kapacitāte būtu lielāka jūras krastā,” sacīja Ziemele.

Viņa skaidroja, ka lauku tūrismā Latvijā aptuveni 80% ir pašmāju ceļotāji. Šogad ceļotāju lielākā interese bija par atpūtu pie jūras, ezeriem un upēm. Vienlaikus pieaug arī ceļotāju skaits, kuri dodas kaut ko izzināt.

Līdz ar augošo pieprasījumu palielinās arī piedāvājums lauku ceļotājiem. “Nevar teikt, ka mums skaitliskā ziņā pietrūkst piedāvājumu lauku tūrismā,” piebilda asociācijas vadītāja.

Ziemele pastāstīja, ka aizvien problēma ir pašvaldību konkurēšana ar privātuzņēmumiem tūrisma nozarē. “Ne jau visas pašvaldības to dara ar ļoti ļauniem nodomiem ieriebt saviem uzņēmējiem, bet pārsvarā tā ir nesaprašana, cik ļoti tas ir nepareizs ceļš,” viņa sacīja, piebilstot, ka Latvijā nav instrumentu šādas vietvaru darbības sodīšanai.


lsm.lv