„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+6.0 °C
nedaudz mākoņains

LCB skatāma izstāde „Apvārsnis”

Viktorija Valujeva // Foto: Jeļena Ivancova

Latgales Centrālās bibliotēkas Daiļliteratūras sektorā atklāta Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Dizaina departamenta docētāju darbu izstāde “Apvārsnis”.

Izstāde “Apvārsnis” ir Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Dizaina departamenta pasniedzēju darbu retrospekcija -- veltījums Latvijas valsts simtgadei. Tajā piedalās Zeltīte Barševska, Ilze Meldere, Ingūna Liepa, Māris Strautmalis, Jeļena Koževņikova, Olga Rakele, Andris Abiļevs, Viktorija Valujeva.

Eksponētie darbi netiešā veidā atspoguļo Daugavpils Universitātes mākslas pasniedzēju būtību – tie ir spilgti, enerģiski, daudzšķautņaini, radoši. Katru darbu iezīmē individuāls rokraksts, katrs autors iet savu ceļu, taču tiem visiem ir sava vieta laikā un telpā, palīdzot apzināties Dizaina departamentu noteiktā veselumā un savdabībā uz Latvijas valsts simtgades sliekšņa.

Izstāde “Apvārsnis” ir apskatāma līdz 30. novembrim. Tā tiek piedāvāta Latgales Centrālās bibliotēkas Latvijas valsts simtgades pasākumu cikla “Mēs – Latvijai” ietvaros. Izstādes kuratores --  Viktorija Valujeva un Ingūna Liepa.