„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

ĶŠR ēkas gatavo nojaukšanai

Aleksandrs Rube

Uzņēmēji, kuriem pieder bijušās Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas (ĶŠR) būves Višķu ielā 21, turpina ēku gatavošanu nojaukšanai.

Tehniskā dokumentācija jau iesniegta Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā. Turklāt demontāžai paredzētajos objektos vēl atrodas dažādu firmu noliktavas un ražotnes – tās ir paredzēts pārcelt.

Uzņēmēji vēlas saglabāt agrākās ražotnes bijušās ĶŠR teritorijā. Visi vietējie uzņēmumi („Axon Cable”, „Nexis Fibers”, „Belmast” un citi) nedrīkst ciest rūpnīcas veco ēku nojaukšanas procesā. Visdrīzāk, tiks izstrādāts parcelācijas (zemes sadalījuma) projekts pēc kadastra un ražotnes netiks „izmētātas” pa visu pilsētu. Vienlaikus tiek gatavots drupu utilizācijas plāns, kuram jāatbilst Valsts vides dienesta prasībām.

Tas, ka vecās rūpnieciskās ēkas tiks nojauktas, kļuva zināms oktobra vidū. Visdrīzāk, galvenais iemesls, kas uzņēmējus pamudināja spert šādu soli, kļuva nesenais nekustamā īpašuma nodokļa likmes pieaugums degradētajās teritorijās (tagad tie ir 3%). Šīs izmaiņas attiecas arī uz citām nolaistām ēkām Daugavpilī.