„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Latvijas čempionātā mākslas vingrošanā uzvar Jelgavas un Jūrmalas sportistes

Sergejs Kuznecovs

Pēc pieciem gadiem Daugavpilī otro reizi notika Latvijas čempionāts mākslas vingrošanā.

10. un 11. novembrī sacensību programmā bija iekļauti individuālie vingrojumi ar dažādiem priekšmetiem, kā arī komandu sacensības.

2013. gadā, kad Latvijas čempionāts mākslas vingrošanā Daugavpilī norisinājās pirmo reizi, pilsētā jau vairākus gadus darbojās vingrošanas centrs, taču mākslas vingrošanas tajā nebija. Šī sporta veida nodaļu sporta skolā atvēra 2015. gada 1. septembrī. Pagaidām Daugavpils mākslas vingrotājas tikai vēroja valsts čempionātu, jo, lai cīnītos par godalgām, vēl ir ļoti daudz jāstrādā.

Latvijas mākslas vingrošanas komandai nav izcilu sasniegumu, taču meitenes cenšas. Visaugstākais komandas rezultāts – 19. vieta pasaules čempionātā. Pirms kāda laika līdere bija Elizabete Gamalajeva, taču viņa jau ir beigusi sportistes karjeru. E. Gamalajevas rezultāti – 19. vieta Eiropas čempionātā un 30. vieta pasaules čempionātā.

Čempionātā Daugavpilī pieaugušo konkurencē sacentās 39 dalībnieces. Čempiones titulu izcīnīja Jelgavas pārstāve Karolīna Mizūne.

Savukārt komandu vingrojumos uzvarēja Jūrmalas sportistes.