„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Nosaukti Daugavpils futbola skolas direktora atstādināšanas iemesli

fcdaugavpils.lv

Pirms divām nedēļām no amata tika atstādināts Daugavpils futbola skolas (DFS) direktors Nauris Mackevičs. Šo lēmumu iniciēja domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, kā iemeslu minot vairākus pārkāpumus, kurus itin kā pieļāvis N. Mackevičs. Kad bija izskanējusi šī informācija, DFS direktors saņēma lielu atbalstu sociālajos tīklos un vietējos plašsaziņas līdzekļos.

R. Eigims preses konferencē uzsvēra, ka pašlaik notiek pārbaude un nav runas par N. Mackeviča atlaišanu – situācijā jāievieš skaidrība līdz 8. janvārim. Atstādināšana saistīta ar dažiem strīdīgiem momentiem viņa darbībā – darba stundu pierakstīšanu trenerim un amatu apvienošanas kārtībā UEFA inspektoram Andrejam Sipailo laikā, kad viņš tiesāja spēli Maltā, un A. Mackeviča darbu izpilddirektora amatā Aleksandra Isakova vadītajā biedrībā „Futbola centrs Daugavpils” (interešu konflikts). Priekšsēdētājs apgalvo, ka viņa rīcībā nav dokumentu un domes atļaujas, kas ļauj N. Mackevičam apvienot amatus. Ja „pierakstīšana” darba tabelē apstiprināsies, R. Eigims sola personīgi risināt jautājumu par naudas atmaksāšanu pilsētas kasē.

Daugavpils domes deputāti 16. novembrī ārkārtas sēdē atcēla domes priekšsēdētāja Riharda Eigima 9. novembra rīkojumu par Aleksandra Vlasova pagaidu iecelšanu par Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu izpildītāju.

Savās intervijās Nauris Mackevičs atzīmē, ka neapmierinātību ar Daugavpils Futbola skolas darbu Rihards Eigims pauda uzreiz pēc ievēlēšanas domes priekšsēdētāja amatā 2017. gada septembrī. Skolas direktors neizslēdz dažu personu ieinteresētību virzīt iecelšanai vadošajos amatos „ērtus cilvēkus”, lai varētu organizēt spēļu sarunāšanu.