„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Latgales ceļu policistus pieķer kukuļņemšanā

freeimages.com

Iekšējās drošības birojs nosūtījis Latgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret trim Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās (Krimināllikuma 320. panta trešā daļa), informē Iekšējās drošības birojs (IDB).

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika iegūtas un apstiprinātas ziņas par to, ka Valsts policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā -- apturot automašīnu, konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs ir alkohola reibumā. Tā vietā, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, amatpersonas no transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli vairāku simtu eiro apmērā.

Iepriekš IDB jau informēja, ka nozieguma izdarīšanā iesaistītās amatpersonas tika aizturētas pagājušā gada martā. Personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā noteikts nodarbošanās aizliegums.