„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

„Daugavpils novada” basketbolisti cīnās par iekļūšanu labāko astotniekā

Sergejs Kuznecovs

„Daugavpils novada” basketbolistiem šī nedēļas nogale bija spraiga – trīs spēles pēc kārtas, no piektdienas līdz svētdienai. Sākums bija veiksmīgs – 23. novembrī izbraukuma spēlē ar SC „Rugāji” tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 73:68.

Rihards Spīķis pavadīja laukumā vairāk nekā 34 minūtes, guva 17 punktus, viņam arī 12 atlēkušās bumbas.

Nākamajā dienā savā laukumā Locikos novada basketbolisti tikās ar „Jaunpili”. Spēles sākums bija veiksmīgāks viesiem – 11:25. Taču otrajā ceturtdaļā „Daugavpils novads” gandrīz  pilnībā likvidēja viesu pārsvaru – 22:9, un pirms pārtraukuma atpalika tikai par vienu punktu – 33:34.

Taču saglabāt tempu neizdevās – „Jaunpils” jaunieši bija svaigāki un ātrāki, lai gan novada komandai izdevās pat izvirzīties vadībā. Un, lai gan spēles beigās rezultātu starpība vairs nebija tik liela kā sākumā, tomēr tika piedzīvots zaudējums, -- 61:70.

Trešdaļu punktu (22) guva Zintis Saulītis – 9 atlēkušās bumbas, 4 piespēles. R. Spīķis – 16 punkti, 9 atlēkušās bumbas.

Zintis Saulītis – „Daugavpils novada” rezultatīvākais spēlētājs cīņā ar „Jaunpili” – 22 punkti

Triju spēļu maratona noslēgumā „Daugavpils novads” savā laukumā tikās ar jēkabpiliešiem un atkal zaudēja – 51:77. Sergejam Komļevam – 12 punkti, savukārt Jēkabpils komandas labā 27 punktus guva Edgars Leja (13 atlēkušās bumbas), 21 punktu izcīnīja Andrejs Grustāns (11 atlēkušās bumbas).

Šajā sezonā LBL3 18 komandas sacenšas trīs grupās (katrā sešas). Pēc diviem apļiem katras grupas trīs labākās komandas, ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā sacentīsies par 1.—9. vietu, savukārt pārējās cīnīsies par 10.—18. vietu. Arī otrajā posmā būs divi apļi, bet spēļu ar pretiniekiem no savas grupas vairs nebūs.

Izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās komandas. Savukārt septītās un astotās vietas īpašnieki papildus sacentīsies ar komandām, kuras otrajā grupā ieguvušas 10. un 11. vietu.

Pilnu LBL3 statistiku lasiet 27. novembra numurā.

Pilnus rakstus varat lasīt, abonējot laikraksta e-versiju.