„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Apgūti 70% finansējuma projektu realizēšanai

pixabay.com

2020. gadā sāksies pēdējais LEADER projektu īstenošanas posms. Ar Daugavpils no Ilūkstes novada partnerības „Kaimiņi” starpniecību vietējie uzņēmēji, biedrības un pašvaldības pagaidām apguvušas 70% pieejamā finansējuma, taču gaidāms, ka nākamgad tiks iedalīts arī papildus finansējums jaunu projektu īstenošanai.

Atlikušie 30% nozīmē apmēram 100 tūkstošus eiro uzņēmējdarbības projektu īstenošanai un 19 tūkstošus eiro sabiedriskā labuma projektiem. Partnerības koordinatore Inga Krekele Daugavpils novada domē iepazīstināja ar līdz šim paveikto, aicinot projektu iesniedzējus aizpildīt starpposma novērtējuma anketas. 55% īstenoto projektu 1,5 miljonu eiro vērtībā realizēti uzņēmējdarbības veicināšanai (18 Daugavpils novadā, 8 Ilūkstes novadā), pārējie 45% ir sabiedriskā labuma projekti. Ražīgākie projektu īstenotāji uzņēmēju vidū -- slēpošanas bāze „Egļukalns”, laivu noma „Beibuks”, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Sēlijas āres” u.c. Tomēr ir arī projekti, no kuru realizēšanas autori atteicās, piemēram, uzņēmējs atteicās no finansējuma tirgus laukuma izveidei Ilūkstē. Partnerības „Kaimiņi” pārziņā tiek īstenoti dažādi pārrobežu un sadarbības projekti, viens no šogad apjomīgākajiem bija „Latvju pirts un zāļu festivāls 2018” Višķos.