„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Robežniekos sporta tūristi cīnījās par Latvijas kausu

Lauris Klāvens uz pārbadījuma „Nogāze uz augšu” // Foto: Egita Terēze Jonāne

1. un 2. decembrī Robežnieku pamatskolas sporta zālē pirmo reizi notika Latvijas Jaunatnes sporta tūrisma kausa izcīņas 4. posma sacensības, kur piedalījās gandrīz 80 dalībnieki.

Sportisti, apbruņojušies ar stiprinājumiem, virvēm un citu aprīkojumu, sacentās dažādās vecuma grupās gan individuāli, gan komandās. Instruktāžu vadīja sacensību galvenais tiesnesis, Krāslavas novada bērnu un jauniešu centra sporta tūrisma skolotājs Harolds Kavinskis ar tiesnešiem.

Latgali pārstāvēja Līvānu 1. vidusskolas komanda un Krāslavas bērnu un jaunatnes centra sporta tūrisma pulciņa „SapSan” sportisti. Līvāniešiem nav godalgu, taču viņi iekļuva spēcīgāko desmitniekā. Tikmēr Krāslavas komanda cīņā ar spēcīgajām Rīgas, Misas, Nikrāces, Skrundas u.c. komandām sasniedza labus rezultātus. Proti, savā vecuma grupā Nikita Pleiko-Ižiks un Ņikita Paks izcīnīja sudraba godalgu, bet Arnim Šidlovskim ir bronzas godalga.

Dmitrijs Berestņevs demonstrē kāpienu no dulfera

Savukārt komandu grupā šķēršļu joslā Latgales komandām pietrūka dažu punktu, tāpēc līvāniešiem izcīnīta 4., bet krāslaviešiem -- 5. vieta. Šoreiz uzvarēja Rīgas komandas.

Latvijas kausa izcīņas posmu triju sudraba godalgu īpašnieks līvānietis Lauris Klāvens sacensību dienā kopvērtējumā Latvijā bija 2. vietā, bet Robežniekos izcīnīja 6. vietu. Jaunietis pastāstīja, ka gatavojies nopietni, kaut arī visi pārbaudījumi ir pazīstami. „Sporta tūrisms ir vairāk nekā sacensības. Viss iemācītais noder dzīvē. Es protu nozāģēt koku un uzsliet telti. Kad mājās rakām aku, zināju, kā nostiprināt virves, lai kāpšana grodos būtu droša,” teica Lauris.

Krāslavas komandas „SapSan” līderis Dmitrijs Berestņevs, kurš šogad Latvijas kausa izcīņā ir izcīnījis trīs zelta godalgas, iejutās tiesneša lomā. Nodemonstrējis kāpienu ar virves stiprinājumu no vairākus metrus augstā dulfera ar personīgo rekordu 2,81 sek., jaunietis teica, ka tādam pārbaudījumam jātrenējas gadu.

Spraiga cīņa uz kāpšanas sienas

Decembrī būs apkopoti Latvijas kausa izcīņas visu posmu rezultāti, un starp godalgotajiem sportistiem būs arī jau pieminētie Krāslavas komandas „SapSan” sportisti D. Berestņevs un Ņ. Paks un līvānietis L. Klāvēns.