„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.0 °C
daži mākoņi

Atjaunots Vaboles bibliotēkas un Skrindu dzimtas muzeja jumts

Muzejs neilgi pirms remontdarbu beigām // Foto: Aleksandrs Rube

Vabolē pabeigta vietējā kultūras objekta Skrindu dzimtas muzeja un pagasta bibliotēkas jumta renovācija. Projekta izmaksas – 40 858 eiro (aizņēmums Valsts kasē). Darbs veica Daugavpils SIA „Vanpro”.

Renovācijas ietvaros veikta jumta seguma nomaiņu, frontonu logu iebūve, jumta lietus noteksistēmas ierīkošanu, bēniņu siltināšanu, ēkas aizsargapmales atjaunošanu un betona lieveņu izbūve. Jāpiebilst, ka rudenī uzsākta jumta nomaiņa arī blakus esošajā darbnīcā.

Skrindu dzimtas muzejs ir Daugavpils novada Kultūras pārvaldes struktūrvienība un atrodas vienā no 20. gadsimta sākumā celtajām grāfa Plātera-Zīberga muižas ēkām. Tas atklāts 1996. gadā par godu pirmajiem tautas atmodas darbiniekiem brāļiem Skrindām -- Benediktam (1869--1947), Kazimiram (1875--1919) un Antonam (1881--1918). Izņemot latgaliešu kultūras saglabāšanu (latgaliešu valoda un katolicisma tradīcijas), muzeja dokumentē arī Vaboles, Līksnas, Kalupes un Nīcgales pagasta mūsdienu vēsturi.