„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Dambretisti sacentās par Daugavpils novada kausu

Foto V. Petaško

8. decembrī Sventes Tautas namā notika Daugavpils novada atklātā individuālā kausa izcīņa 64 lauciņu dambretē.

Sacensību galvenais tiesnesis Eduards Lihoveckis pastāstīja, ka 32 Latvijas un Lietuvas dambretistu konkurencē lielākais godalgu birums ir sventiešiem.

Kungu grupā uzvarētāja kausu izcīnīja Sventes pagasta komandas pārstāvis, dambretes sporta meistars Vitālijs Kravcovs (7,5 punkti). Sudraba godalgas un mazā kausa likteni izšķīra dators, nosakot koeficientu, jo divi sportisti bija ieguvuši vienādu punktu skaitu - 6,5. Šo godalgu saņēma jēkabpilietis Alberts Veigurs, bet bronzas medaļa ir lietuvietim Valdim Veršulim.

Sventes sportisti izcīnīja godalgas arī jauniešu grupā, proti, Ričardam Petaško ir sudrabs, bet Valentīnam Meinertam - bronza. Šoreiz uzvarēja daugavpilietis Leonīds Murevičs.

Sventiete Olga Juzupanova (5 punkti) uzvarēja dāmu konkurencē, Lietuvas pārstāve Ona Pikauskiene ierindojās otrajā, bet Daugavpils dambretiste Aņuta Mironova - trešajā vietā. 

Noskaidroti arī labākie Daugavpils novada dambretisti, proti, 1. vietu izcīnīja Nikolajs Dmitrijevs (Svente), 2. vietu - Anatolijs Borodins, 3. vietu - Jānis Rātnieks (abi – no Laucesas).