„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Kravas vagonos atrada kontrabandu

freeimages.com

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas Republikas robežas ar Baltkrievijas Republiku, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa mēģinājumus nelegāli ievest mūsu valstī 266 800 cigaretes. Kontrabandas cigaretes bija paslēptas trijos kravas vilcienos – kviešu, akmeņogļu kravā un vagona konstrukcijās.

6. novembrī Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontrole. Noņemot nodrošinājumu un atverot jumta lūku, vagonā ar kviešu kravu muitas amatpersonas konstatēja polietilēna plēvē ietītas kartona kastes ar cigaretēm. Muitas kontroles rezultātā izņemti 120 000 cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Tās pašas dienas vakarā Indras muitas kontroles punktā muitas kontroles laikā, veicot kravas vilciena skenēšanu, muitnieki kravas vagonā atklāja zem akmeņogļu slāņa noslēptas kastes ar cigaretēm. Tika izņemti 120 000 cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas administratīvo pārkāpumu lietvedības. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

7. decembrī Indras muitas kontroles punktā, veicot vilciena skenēšanu, tika atklātas vilciena konstrukcijās noslēptas kastes, kurās atradās 26 800 cigaretes “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļu markām. Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu kopējā summa par šīm cigaretēm varētu būt ap 40 570 eiro.