„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Konstatē nelikumīgu degvielas tirdzniecību Daugavpilī

Foto no VID arhīva

Neskatoties uz to, ka šī gada oktobrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas kādā teritorijā Daugavpilī jau izņēma lielu daudzumu dīzeļdegvielas bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, skaidru naudu vairāku tūkstošu eiro apmērā un kravas transportlīdzekli, atkārtoti apsekojot šo adresi, konstatēja, ka joprojām notiek aktīva nelegālās degvielas tirdzniecība.

Šī gada novembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas veica atkārtotu pārbaudi kādā teritorijā Daugavpilī, kur jau iepriekš tika konstatēta nelikumīga dīzeļdegvielas tirdzniecība. Apsekojot teritoriju, tika fiksēts, ka notiek dīzeļdegvielas uzpilde automobilim BMW X5 un samaksa par iegādāto degvielu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas trīs administratīvā pārkāpuma lietas un izņemts teritorijā esošais Krievijas Federācijā reģistrētais kravas transportlīdzeklis ar nestandarta degvielas tvertnēm un tajā esošie 1400 litri dīzeļdegvielas, 1400 litri dīzeļdegvielas plastikas tvertnēs, Latvijas Republikā reģistrēti transportlīdzekļi – mikroautobuss Volkswagen un automobilis BMW X5 ar dīzeļdegvielu, ierīces degvielas uzpildīšanai, kā arī žurnāls ar informāciju par pārdotās degvielas daudzumu un saņemto samaksu un skaidra nauda vairāku simtu eiro apmērā.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem par pārkāpumiem, kas izdarīti, neievērojot ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumus, vainīgajām personām draud ne tikai naudas sods, bet arī šo preču un to pārvietošanai izmantoto transportlīdzekļu konfiskācija, kā arī kriminālatbildība par nereģistrētu un nelicencētu saimniecisko darbību un ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.