„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Ugunsdzēsējiem astoņi izsaukumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4.janvāra plkst. 6.30 līdz 7.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumu – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Šorīt plkst. 4.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Lāčplēša ielā Ilūkstē, kur dega vasaras virtuve 41m2 platībā. Plkst. 8.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās dienās VUGD devās arī uz izsaukumiem, kur piektdien un svētdien Raiņa un Piekrastes ielā Daugavpilī konteineros dega atkritumi – abos gadījumos 2m2 platībā, bet svētdien Pļavu ielā Rēzeknē ar atklātu liesmu dega garāža 50m2 platībā un vieglā automašīna 5m2 platībā. Savukārt piektdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Arhitektu ielā Daugavpilī, lai atbrīvotu kaķi, kurš bija iestrēdzis vieglās automašīnas motora nodalījumā.

Visā Latvijā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 65 izsaukumus, no kuriem 31 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 – uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.