„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

„Lokomotīve” uzvar savā trekā RU

14. aprīlī SK „Lokomotīve” atklāja spīdveja sezonu savā trekā Daugavpilī, izcīnot uzvaru sacensībās ar Gdaņskas komandu „Wybrzeže” – 51:38.

Sacensību pirmajā daļā daugavpiliešiem klājās smagi, pirmajā braucienā – neizšķirts. Pēc tam, junioru braucienā, Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs izcīnīja piecus punktus, tad sekoja zaudējums – 2:4, neizšķirts, atkal 2:5. Pēc septītā brauciena „Lokomotīvei” bija tikai divu punktu pārsvars.

Nākamajos braucienos daugavpilieši pamazām audzēja pārsvaru. Pirms trim noslēguma startiem (visi trīs beidzās neizšķirti) „Lokomotīve” bija vadībā ar 13 punktu pārsvaru. Rezultātā Daugavpils komanda pie pilnām skatītāju tribīnēm izcīnīja pirmo uzvaru šajā sezonā.

Pēc sacīkstēm sportisti bieži vien vaino treku. Šoreiz „Lokomotīves” spīdvejisti atzīmēja, ka pēc pēdējā treniņa celiņš ir mainījies. To teica gan Vadims Tarasenko, kurš izcīnīja trīs punktus, un tas nav rezultāts, kāds no viņa tiek gaidīts, gan Andžejs Ļebedevs, kurš pēc atgriešanās savā komandā izcīnīja maksimumu – 15 punktus.

„Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins rezultātu vērtēja neviennozīmīgi: „Esam uzvarējuši, tomēr cerējām, ka rezultāts būs solīdāks. Es saprotu, ka līgā visi pretinieki ir līdzvērtīgi, tāpēc milzīgu rezultātu starpību sacīkstēs nevajadzētu gaidīt. Lielu pretenziju man nav ne pret vienu spīdvejistu. Savukārt, runājot par treku, var piekrist tikai daļēji. Treniņus sākām uz mitra celiņa, pēc tam tas kļuva cietāks. Tas ir normāli, ja gandrīz mēnesi nav lijis lietus. Nedaudz pārcentās, noblietēja treku tā, ka tas kļuva gluži kā betons, jo māca bažas, ka sacensību laikā tas var izdangāties. Jā, treks bija ciets, bet Andžejam Ļebedevam tas netraucēja.”

Nākamās sacensības Daugavpilī -- Baltijas spīdveja līgas čempionāta 1. posms -- notiks 20. aprīlī pl. 11.00.