„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī devīto reizi notiks poļu folkloras festivāls RU

No 30. aprīļa līdz 3. maijam Daugavpilī notiks starptautisks festivāls „Poļu folklora Latgalē”. Šogad tas veltīts Latgales kongresa un Latvijas simtgadei.

30.  aprīlī Poļu kultūras centrā tiks atklāta Jūlijas Sivašovas fotogrāfiju izstāde „Manas mātes zeme”. 1. maijā Latviešu kultūras centrā notiks pirmais festivāla koncerts, kurā piedalīsies kolektīvi no Polijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Polijas valsts karoga dienā un Ārpus Polijas dzīvojošo poļu dienā -- 2. maijā -- Daugavpils Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā tiks noturēts dievkalpojums, pēc tam visi pilsētnieki un Daugavpils viesi tiks aicināti uz poļu folkloras kolektīvu koncertu Vienības laukumā.

3. maijā -- Polijas Konstitūcijas dienā, norisināsies tradicionālie Varšavas ielas svētki. Šajā dienā ik gadu notiek arī tradicionālais Varšavas ielas gājiens. Savukārt pie krusta, kas uzstādīts Slobodkā Latgales atbrīvošanas cīņās kritušo poļu karavīru piemiņai, tiks nolikti ziedi. Festivāla dalībnieku apbalvošana un noslēguma koncerts norisināsies 3. maijā Latviešu kultūras centrā.

Pasākumu organizē Daugavpils Poļu kultūras centrs, Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļa „Promieņ” un J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzija, atbalstu sniedz Polijas Republikas vēstniecība Rīgā, fonds „Palīdzība poļiem austrumos” un Daugavpils dome.