„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Pastāvīgs pamats ledus celiņam RU

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē pieņemts lēmums izbūvēt pastāvīgu pamatu ledus celiņam starp eglēm Vienības laukumā.

Ledus celiņš pie slidotavas pilsētas galvenajā laukumā Ziemassvētkos un Jaunajā gadā iepatikās visiem pilsētniekiem. Taču, kad slidotava tika demontēta, starp eglēm palika ne visai pievilcīga smilšu taciņa.

Ar minimāliem izdevumiem ledus celiņam tiks ierīkots pastāvīgs pamats. Tas ievērojami atvieglos ledus uzliešanu nākamajos gados, turklāt arī ļaus ātrāk noņemt ledus, beidzoties sezonai, -- vairs nebūs tā, ka ledus tur stāv un kūst vairākas nedēļas, informēja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš. Turklāt ledus celiņa ierīkošana turpmāk būs daudz vieglāka.

 Pastāvīgajai ledus trasei būs cita trajektorija, tā būs nedaudz garāka. Pēc sākotnējā plāna, celiņš būs ne tikai starp eglēm, tas ietvers starp tām ierīkoto taciņu, turpināsies  laukumā un virzīsies gar vietu, kur parasti tiek uzstādīta galvenā egle. A. Džeriņš atzīmēja – tā kā būs pastāvīga ledus trase, varēs attiecīgi aprīkot teritoriju, piemēram, uzstādīt pienācīgu apgaismojumu.