„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Dagdas deputātu tur aizdomās zemes un meža izkrāpšanas lietā

Dagdas  novada domes deputātam Aivaram Plotkam piemērots aizdomās turamā statuss par neizpaužamu ziņu izpaušanu lietā par zemes un meža izkrāpšanu, „Latgales Laiks” uzzināja Dagdas novada pašvaldībā. 

Valsts policijas (VP) Galvenās Krimimālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu par astoņu amatpersonu noziedzīgu rīcību zemes un mežu izkrāpšanas lietā, izmantojot mirušas kundzes viltotu testamentu. Tika novērsts kaitējumu valstij 175 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess par zemes un meža izkrāpšanu tika uzsākts pagājuša gada decembrī. Izmeklēšanā noskaidrots, ka astoņu personu grupa organizēja viltota testamenta saņemšanu un iesniegšanu notāram par nekustamo īpašumu -- 30,5 ha meža un 7,7 ha lauksaimniecības zemes -- Svariņu pagastā. Tas piederēja sievietei, kura bija mirusi jau 2001. gadā. Notārs nav pamanījis šo viltojumu, un personas minētos īpašumus ieguva savā īpašumā, vēlāk pārdeva tos citai personai -- labticīgam ieguvējam, kurš uzreiz pēc īpašuma iegūšanas mežu izstrādāja.

Jāiestarpina, ka par cietušo atzīts Valsts ieņēmumu dienests, jo minētais īpašums bija bezmantinieka manta, kas ir piekritīga valstij.

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.