„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Cīkstoņi atņēma dzīvību puisim

Naktī no 19. uz 20. jūliju Krāslavā smagi piekāva 28 gadus veco krāslavieti Andri, kurš slimnīcā mira. Viņu nežēlīgi nospārdīja trīs krāslavieši -- divi nepilngadīgie un viens pieaugušais (1995). Visi uzbrucēji nodarbojas ar brīvo cīņu.

Aizgāja uz kafejnīcu, lai atpūstos

Liktenīgajā vakarā Andris ar draudzeni devā uz kafejnīcu „Todes”, lai atpūstos ar draugiem pirms došanās uz ārzemēm. Kad viņš ar draugu izgājis laukā uzpīpēt, kāda kompānija sākusi meklēt kašķi. Draugs iesaistījās kautiņā. Tikmēr Andris, nevēlēdamies turpināt strīdu, ar draudzeni devies projām, taču kompānija viņu panākusi pie ziedu veikala, kas atrodas dažus metrus no kafejnīcas.

Andra māsa Sarmīte pastāstīja, ka Andra draudzene un citi liecinieki redzējuši, kā viens no uzbrucējiem ar spērienu pa muguru Andri nogāzis gar zemi, pēc tam ar brīvās cīņas paņēmienu nolicis viņu uz muguras un visi trīs sākuši gulošo spārdīt ar lielu nežēlību, situši galvenokārt pa galvu. Andra draudzene saukusi palīgā, taču neviens neatsaucās.

„Brāli nogāza un sita ne par ko. Viņš nevarēja aizstāvēties. Andris nekad nekāvās. Viņš bija cilvēks ar gaišu dvēseli. Andris mīlēja bērnus. Viņš ar draudzeni gribēja rudenī precēties, jo vēlējās būt tēvs viņas diviem bērniem no iepriekšējās laulības. Vainīgajiem ir jāstājas tiesas priekšā. Tāpēc es uzrakstīju aicinājumu sociālajos tīklos, lai atsaucas liecinieki, un uzaicināju raidījumu „Bez tabu”,” teica Sarmīte.

Viņa pazaudējusi jau otro brāli. „Pirms vairākiem gadiem mazo brālīti līdz nāvei  piekāva nepilngadīgs vīrietis, kurš jau ir izcietis sodu. Brālītim bija nepilni 3 gadi, bet es toreiz biju beigusi 7. klasi. Tagad atņēma Andri. Man pašai ir ģimene un bērni. Es sapratu, ka nedrīkst klusēt,” saka Sarmīte.

Arestē vienu vainīgo

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova pastāstīja, ka izmeklēšana turpinās un šobrīd pret divām personām ir ierosināta krimināllieta par tīšiem smagiem miesas bojājumiem, bet trešajai personai inkriminēts noziedzīgs nodarījums par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumus. Vainīgos var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem. Policija sākumā visus trīs krāslaviešus atstāja brīvībā policijas uzraudzībā, nevis arestēja. Taču pagājušās nedēļas nogalē, saņemot jaunus pierādījumus, tika arestēts viens no aizdomās turamajiem (1995).   

Visu rakstu lasiet 13. augusta numurā.