„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Daugavpilī sadurts vīrietis, vainīgais notverts

Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī  NMPD mediķi konstatējuši vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Daugavpils iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un operatīvo pasākumu rezultātā šonedēļ aizturēja iespējamo vainīgo personu, informē Valsts policija. 

10. augusta vakarā ap pl. 22.20 Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī ir atrasts 1964. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm ķermeņa apvidū. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsākta izmeklēšana.

Pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas, sestdienas vakarā cietušā dzīvesvietā ieradās divas personas – sieviete, ar kuru pirms apmēram 25 gadiem cietušajam ir bijusi konfliktsituācija, un viņam nepazīstams vīrietis. Vīrietis, kurš, visdrīzāk, tobrīd atradās alkohola ietekmē, sācis konfliktēt ar cietušo, tostarp pieminot pirms vairākiem gadu desmitiem notikušo konfliktsituāciju. Pēc brīža, atriebības motīvu vadīts, vīrietis izvilcis nazi un izdarījis cietušajam piecus naža dūrienus, pēc tam kopā ar sievieti atstājis notikuma vietu.

Operatīvo un izmeklēšanas pasākumu laikā likumsargi noskaidroja sievietes un iespējamā slepkavas personu, kā rezultātā šonedēļ sadarbībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekiem Rīgā tika atrasts un aizturēts kāds 1980. gadā dzimis vīrietis. Jāpiebilst, ka viņš iepriekš jau nonāca policijas redzeslokā un ir bijis tiesāts par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Pašlaik policijā turpinās izmeklēšana, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes un tiek skaidrota aizturētā vīrieša un 1975. gadā dzimušās sievietes saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. Ar tiesas lēmumu vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt sievietei – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.