„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Konfiscēja marihuānu

Valsts policijas Ludzas iecirknis savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Informācijas pārbaudei tika uzsākts kriminālprocess un veikti operatīvie pasākumi, kuru rezultātā pagājušās nedēļas beigās Ludzas novada Briģu pagastā konfiscēti 110 grami marihuānai līdzīgas vielas, marihuānas augam līdzīgs stāds, ka arī aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu aizturēts vietējais iedzīvotājs, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Ludzas iecirkņa policisti, veicot iepriekš uzsāktā kriminālprocesa izmeklēšanu, noskaidroja, ka Ludzas novadā, kādā privātmājā, iespējams, tiek nelikumīgi glabātas narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu iegūto informāciju, likumsargi ieradās noradītajā adresē, kur veica sankcionēto kratīšanu. Kratīšanas laikā konfiscēts viens marihuānas augam līdzīgs stāds un apmēram 110 grami zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielas. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, ir nozīmētas ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna. Tajā pašā dienā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona – 1986. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Jāpiebilst, ka vīrietis no notikuma vietas tika nogādāta medicīnas iestādē, kur no viņa paņemtas analīzes narkotisko un psihotropo vielu lietošanas fakta konstatēšanai. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamam vainīgajam par minēto noziedzīgo nodarījumu draud kriminālatbildība.