„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī likvidē nelikumīgu degvielas uzpildes vietu

Operatīvu pasākumu rezultātā policija Daugavpilī vairākos privātīpašumos izņēmusi lielu daudzumu degvielas bez tās likumīgo izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Kriminālprocess uzsākts pret trim personām, izmeklēšana turpinās, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP LRP policisti savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu grupu, kas, iespējams, Daugavpilī nelikumīgi glabā un tirgo naftas produktus ievērojamā apmērā bez to likumīgu izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Minētās informācijas pārbaudei Kriminālpolicijas biroja darbinieki veica kratīšanas, kuru laikā konstatēja, ka vairākās saimniecības ēkās Daugavpils teritorijā realizācijas nolūkiem tiek glabāti šķidrumi ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku, ka arī aprīkojums transportlīdzekļu uzpildei. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti apmēram 4230 litri šķidruma, kas, visdrīzāk, ir dīzeļdegviela, kā arī sūkņi, skaitītāji, uzpildes pistoles transportlīdzekļu uzpildei. Turpat notikuma vietā aizturēts viens no iespējamajiem līdzdalībniekiem – 1975. gadā dzimis vīrietis. Turpinot izmeklēšanu, aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu kriminālprocess tika uzsākts vēl pret divām personām – 1977. un 1987. gadā dzimušiem vīriešiem. Jāpiebilst, ka viens no viņiem jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu izņemto šķidrumu sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt vainīgajiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka saskaņā ar KL 2201. panta trešo daļu, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā vai lielā apmērā un, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās,- soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.