„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Dagdā aizturēti trīs iespējamie slepkavas

3. septembra vakarā ap pl. 18.00 Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Dagdā kādā dzīvoklī ir atrasts 1960. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo VP Krāslavas iecirknī tika ierosināts kriminālprocess.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un viņa ciemiņiem bija izcēlies sadzīves rakstura konflikts, kas vēlāk pārtapis kautiņā. Konflikta laikā vīrietis bija smagi piekauts un no gūtajām traumām nomira notikuma vietā.

Tajā pat dienā aizdomās par saistību ar minēto noziegumu policija aizturēja trīs vietējos iedzīvotājus – 1958., 1982. un 1991. gadā dzimušus vīriešus. Jāpiebilst, ka divi no viņiem jau iepriekš bija nonākuši likumsargu redzeslokā.

Izmeklēšana turpinās, tiek skaidrota šo vīriešu saistība ar minēto noziegumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Valsts policija atgādina, ka, saskaņā ar Krimināllikuma 125. panta 3. daļu, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.