„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Kravas vilcienā atrod cigarešu kontrabandu

24. septembrī Indras MKP muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, vagonā zem akmeņoglēm atklāja noslēptas kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 480 000 gabali cigarešu.

Savukārt citā vilciena sastāvā ar skaidu kravu atklāja kastēs 100 000 cigarešu. 

23. septembrī muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām Indras MKP atklāja, ka kontrabandas cigaretes tiek slēptas vagonu rāmju konstrukcijās un zem cisternām esošajās noliešanās lūkās. Slēptuvēs atradās iepakojumi ar 21 220 cigaretēm. 

22. septembrī kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzes rezultātā kādā bunkura tipa vagonā atrasti polietilēnā plēvē ietīti iepakojumi ar 60 000 gabaliem cigarešu.

20. septembrī sadarbībā ar VRS amatpersonām no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena fiziskās kontroles gaitā divos vagonos zem akmeņoglēm tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm. Kopumā tika izņemti 20 000 cigarešu.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 109 000 eiro.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.