„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Nosiltināta Daugavpils vieglatlētikas manēža RU

6.februārī atklāja nosiltināto Daugavpils vieglatlētikas manēžu. Tajā trenēsies apmēram 200 vieglatlēti un vairāk nekā 200 brīvās cīņas cīkstoņi.

Pēc simboliskās lentītes pārgriešanas veiksmīgus startus sportistiem novēlēja Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas direktore Anna Titova, treneri un Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pauda solījumu turpināt pilsētas sporta infrastruktūras pilnveidošanu. „Daugavpils pašvaldība jau izstrādājusi vieglatlētikas stadiona un manēžas metu, šogad ķersimies pie projektēšanas. Latgalē nav profesionālas vieglatlētikas sporta infrastruktūras, tikmēr Kurzemē tādas ir trīs -- Kuldīgā, Ventspilī un Liepājā. Mēs uzskatām, ka arī Latgales sportistiem jātrenējas labos apstākļos,” teica J. Dukšinskis. Vieglatlētikas stadionam un manēžai ir atvēlēta pašvaldības zeme Vidzemes ielā Jaunajā Forštatē.

Nosiltinātajā Daugavpils vieglatlētikas manēžā topošos čempionus trenēs vieglatlēts, Latvijas izlases dalībnieks un treneris Andrejs Domaņins. Viņš pastāstīja, ka pirmo reizi uz manēžu atnācis 1999. gadā, lai trenētos vieglatlētikā, bet strādā šeit kopš 2013. gada. „Vieglatlēti atgriezās manēžā ļoti priecīgi, bija pat izbrīnīti, cik viss ir gaišs un skaists, jo pirms siltināšanas mēs trenējāmies sporta zālēs. Ja mēs gribam, lai mūsu sportisti piedalītos Latvijas, Eiropas un pasaules čempionātos, ir vajadzīga laba manēža,” teica A. Domaņins.

Vairāk lasiet 11. februāra numurā!