„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Tas notika Daugavpilī..

1960.

Karstas darba dienas nogalē un brīvdienās daudzi Daugavpils iedzīvotāji doties atpūsties pie Lielā Stropu ezera, izmantojot tam tramvaju, kurš kursē līdz Dziesmu svētku estrādei, bet tālāk iet uz pludmali kājām. Iedzīvotāju ērtībai jau šogad tiek plānots pagarināt šo līniju līdz internātskolai. Jau ir uzsākti zemes darbi, kurus veic Komunālo uzņēmumu tresta un Remonta un celtniecības tresta kolektīvs. Celtnieki ir apņēmušies pabeigt tramvaja līnijas pagarinājuma būvniecību pusotra līdz divu mēnešu laikā.

1970.

Nesen aizraujošā ekskursijā devās 25 pilsētas propagandisti. To organizēja pilsētas partijas komiteja sakarā ar mācību gada beigām politiskās izglītības sistēmā. Pirmā pieturvieta bija Salaspils – bijusī nāves nometne, kur tagad ir ierīkots monumentāls piemiņas parks. Īpaši dziļu iespaidu uz propagandistiem atstāja sirdspukstu imitācija zem akmens plātnes. Pēc tam Rīgā ekskursanti apskatīja republikas tautsaimniecības sasniegumu izstādes un dažādus muzejus. Propagandisti nakšņoja telšu pilsētiņā netālu no Latvijas Šveices – Siguldas. Politinformatoriem šajā braucienā bija iespēja smelties daudzas idejas gan pārdomām, gan izmantošanai nodarbībās.

1980.

Pirms trim gadiem Daugavpilī sāka darboties loka šaušanas sekcija, kuras izveidošanā daudz pūļu ieguldīja Rīgas Fiziskās kultūras institūta absolvente, sporta meistara kandidāte loka šaušanā Alla Naumova. Nevar teikt, ka sekcijas darbības sākums bija viegls, jo nebija piemērotas slēgtas telpas treniņiem ziemā, trūka inventāra. Taču sekcija pakāpeniski attīstījās – no Rīgas atsūtīja vecos lokus, tika atrasta arī slēgta manēža. Pašlaik šeit trenējas 28 jaunie loka šāvēji, daži jau izcīna godalgotas vietas republikas sacensībās un Baltijas turnīros.

1990.

Vietējos preses izdevumos aizvien biežāk tiek publicēti materiāli par 1940. gada notikumiem – Latvijas piespiedu iekļaušanu Padomju Savienības sastāvā. Tiek publicētas rakstu sērijas – „Mīti par sociālistisko revolūciju” un „Kas patiesībā notika 1940. gada vasarā?” Šajos materiālos īpaši tiek akcentēta kopējā situācija pirms Otrā pasaules kara un tā laikā, nevis tikai Latvijas (Pirmās republikas) un PSRS attiecības.

2000.

Šogad Līgo svētki Stropu estrādē tika svinēti īpaši vērienīgi. 23. jūnijā šeit sapulcējās milzumdaudz cilvēku, kuri izvietojās laukumā un tuvējā mežā. Pulksten deviņiem vakarā sākās folkloras ansambļa „Laima” un pūtēju orķestra „Daugava” priekšnesumi. Notika arī dažādi konkursi – meitenes sacentās vainagu pīšanā, vīrieši cēla alus kastes, visi svētku dalībnieki dziedāja – slavināja Līgo. Konkursa dalībnieki saņēma firmas „Latgales alus”, „Antaris” un „Coca Cola” balvas. Savukārt „Latgales alus” dāvana -- nakts uguņošana – vēstīja par svētku kulmināciju.

2010.

Jaunajā Forštatē sākusies skvēra restaurācija Aveņu ielā. Tajā jānomaina segums, jā melnzeme ir sajaukusies ar smiltīm, -- tas traucē normālu zāliena augšanu. Nomaiņā tika izmantotas mūsdienas tehnoloģijas – zem melnzemes ieklās ģeotekstilu. Objektā strādā jaunieši, kuru pašvaldība nodrošinājusi ar darbu vasaras brīvlaikā. Kopumā skvērā strādās 90 skolēni.