„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Pierobežā atklāts jauns velomaršruts „Krāslava–Piedruja”

Krāslavas novadā dots starts velobraucienam pa jaunizveidoto vietēja mēroga velomaršrutu Nr. 789 “Krāslava--Piedruja” Latvijas--Baltkrievijas pierobežā, „Latgales Laiku” informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Marķētais velomaršruts ir aptuveni 30 kilometrus garš. Tas virzās pa grants, meža ceļiem un pļavu takām caur aizsargājamā ainavu apvidus “Augšdaugava” teritoriju Krāslavas, Kalniešu un Piedrujas pagastā.

Velomaršruts sākas pie Krāslavas poliklīnikas. Sekojot koka norādēm, pēc 15 nobrauktiem kilometriem velobraucēji nokļūst pirmajā pieturā -- pie Indricas Sv. Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcas, kas ir vecākā koka baznīca Latgalē. Šķērsojot Indricas upi, paveras ainavisks skats uz apkārtējo dabu.

Pie Indricas upītes ir labiekārtota atpūtas vieta, kur nepieciešamības gadījumā var atpūsties. No Indricas upes līdz nākamajai atpūtas vietai, kas atrodas pie Kolodas ezera, ir jānobrauc aptuveni astoņi kilometri.

Nākamā apskates vieta ir viesnīca “Piedruja”. Tālāk ceļš ved līdz Piedrujas ciemam, kam ir sena un interesanta vēsture. Piedrujā ir apskatāmas arhitektūras pērles -- Piedrujas Sv. Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīca un Piedrujas Sv. Nikolaja pareizticīgo baznīca. Šeit var apmeklēt arī unikālo Daugavas akmeni un, iepriekš piesakoties, Piedrujas muzeju.

Velomaršruta galamērķī, kur paveras skaistākais skats uz Daugavas krastu, kā arī uz Baltkrievijas ciemu Druju, ir labiekārtota vēl viena atpūtas vieta, kurā uzstādīti septiņi lieli, skaisti koka krēsli.

Velomaršruts ir izveidots un atpūtas vietas labiekārtotas, īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai  atbalstīto projektu “Velomaršruta izveide un labiekārtošana Latvijas--Baltkrievijas pierobežā”.

Mazās arhitektūras formas visa maršruta garumā izveidojusi SIA “CBF&Landscape”, bet koka norādes meistarīgi izgatavoja Nauris Lipšāns.

Jaunā velomaršruta izveidi iniciēja un maršruta atklāšanas pasākumu organizēja Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Krāslavas novada domi.