„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Daugavpilī vērojams liels tūristu pieplūdums

Daugavpilī vērojams liels tūristu pieplūdums, it īpaši tas jūtams nedēļas nogalēs, “Latgales laiks” noskaidroja Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā.

Daugavpilī ir liels gan pašmāju tūristu skaits no citām Latvijas vietām, gan arī no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Visai daudz tūristu Daugavpilī ir arī no Polijas, Vācijas un Skandināvijas valstīm.

Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra piedāvā pilsētas viesiem plašu pakalpojumu klāstu, kas ietver gan informācijas sniegšanu, gan dažāda veida tūrisma informatīvos materiālus sešās valodās, kā arī ekskursijas pa pilsētu un Daugavpils cietoksni un suvenīrus.

Tūrisma informācijas centrs saņem daudz individuālo pieprasījumu gan no tūrisma aģentūrām, gan no individuālajiem tūristiem ar lūgumu palīdzēt izveidot Daugavpils apskates programmu.

Turpinās darbs arī pie dažāda veida mārketinga aktivitāšu īstenošanas, lai veicinātu Daugavpils kā daudzveidīga tūrisma galamērķa atpazīstamību. Pilsētu šajā vasarā jau ir apmeklējušas vairākas žurnālistu, blogeru un tūrisma aģentūru delegācijas.

Savukārt augustā Daugavpili apmeklēs seši Lielbritānijas ceļojumu žurnālisti, kuri veidos rakstus par Latgali un arī Daugavpili.

Daugavpils tūrisma aģentūra rūpīgi seko līdzi pilsētas viesu viedokļiem, ņem vērā viņu vēlmes un cenšas uzlabot pakalpojumus.

Lai tuvāk iepazītos ar Daugavpils tūrisma aģentūras darbu, pārrunātu tūrisma nozares aktualitātes un turpmākās attīstības ieceres, šonedēļ Daugavpils tūrisma aģentūru apmeklēja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

Viņa atzina, ka tūrisma nozares attīstība ir viena no Daugavpils prioritātēm. “Mums ir jāturpina attīstīt un pilnveidot pilsētas tūrisma pakalpojumu klāstu, pielāgojot to dažādām interešu grupām, kā arī jāveido jauni, interesanti un inovatīvi tūrisma produkti,” uzsvēra L. Jankovska.

Tikšanās gaitā Daugavpils tūrisma aģentūrā tika pārrunāti gan pašreizējie darbi, gan arī apspriesti attīstības plāni un noteikti svarīgākie darbības virzieni.