„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Plaušu slimību un tuberkulozes centrā izveidota reanimācijas nodaļa

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” Plaušu slimību un tuberkulozes centra bijusī Paliatīvās aprūpes nodaļa pārveidota par II līmeņa intensīvās terapijas vienību ar 15 gultām ar „Covid-19” vīrusu inficēto smago pacientu ārstēšanai, „Latgale Laiku” informēja ārstniecības iestādē.

Lai arī šī vienība uzsāka savu darbu vēl pagājušā gada beigās, tās pilnvērtīgai funkcionēšanai nepieciešamais aprīkojums tika nodrošināts no slimnīcas citu nodaļu rīcībā esošām iekārtām, tādējādi mazinot to kapacitāti. Patlaban nodaļā ir saņemts un uzstādīts jauns mūsdienu prasībām atbilstošs tehnoloģiskais aprīkojums.

Jaunais aprīkojums ir iegādāts ar valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” atbalstu. Specializētās intensīvās terapijas nodaļas ar 15 gultām izveide izmaksājusi 331 000 eiro. Pateicoties piešķirtajam finansējumam ir izdevies iegādāties mākslīgās plaušu ventilācijas aparātus, specializētas funkcionālās reanimācijas gultas ar pretizgulējuma matračiem, pacientu monitorēšanas sistēmu, transportēšanas kapsulas un defibrilatorus.

Plānots, ka šīs specializētās intensīvās terapijas ietvaros aizvien plašāk tiks ārstēti arī pacienti, kuriem papildus „Covid-19” vīrusa infekcijai ir arī citas blakus saslimšanas, kas prasa ķirurģisko vai cita profila stacionāro ārstēšanu, piemēram, insultu vai infarktu gadījumos. Intensīvās terapijas darbības paplašināšana un ar „Covid-19” inficēto pacientu plūsmu apvienošana ļaus apjomīgāk sniegt plānveida pakalpojumus, kā arī sabalansēt noslodzi uz ārstniecības personālu, ļaujot mediķiem atpūsties un pakāpeniski ar savstarpējo aizvietošanu uzsākt atvaļinājuma periodu.

“Ir jāpalielina plānveida pacientu plūsma, diagnosticēšanas apjoms un plānveida operāciju skaits, lai cilvēkiem savlaicīgi nodrošinātu viņu indikācijām atbilstošo ārstēšanu, līdz ar to izvairoties no saasinājumiem un akūtiem gadījumiem”, uzsver Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs. Ārstniecības iestādes vadītājs norādīja, ka slimnīcā arī turpmāk tiks darīts viss iespējamais, lai turpinātos pašreizējās tendences, kad aizvien biežāk novērojama pozitīvā dinamika un pacienti pēc ārstēšanas reanimācijā vai intensīvajā terapijā atgriežas mājās, normālā dzīvē.