„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Arvīds Kucins: sadalīties bija vieglāk, nekā tagad sanākt kopā

Daugavpils rajonam 2009. gadā sadalīties bijis vieglāk, nekā tagad, pēc 12 gadiem, Daugavpils un Ilūkstes novadam apvienoties, “Latgales Laikam” atzina Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins.

Atbildot uz jautājumu -- kādi ir bijuši jaunizveidotās pašvaldības pirmie sasniegumi un kādas – grūtības, pašvaldības vadītājs atzina, ka noritošais process ir līdzīgs precībām, kad ir nepieciešams kāds laiks posms, lai laulātie pierastu viens pie otra. Šajā procesā ir nepieciešama arī diplomātija.

Līdz šim, risinot sociālo pabalstu un dažādus citus jautājumus, katra pašvaldība vadījās pēc savām iespējam un vajadzībām. Gatavojot pašvaldības nākamā gada budžetu, šīs atšķirības, kas dažādu nianšu pēc izveidojušās abos novados, nāksies mazināt.

Dažādi līdz šim pieejamie pakalpojumi būs pieejami arī pēc tam, bet ir dažas tehniskas un varbūt arī psiholoģiskas nianses, kuras ir jāatrisina. Tas ir darbs, jo aiz katras lietas stāv dzīvi cilvēki – darbinieki, iestāžu vadītāji un cilvēki, kas dzīvo novada administratīvajā teritorijā..

“Lai arī patlaban varbūt gribētos, lai šis process būt ātrāks, manā skatījumā ar karu nākamo mēnesi mēs viens otru izprotam aizvien labāk. Savukārt, saprotot domu gājienu, risināt dažādus jautājumus ir vieglāk,” norādīja Arvīds Kucins.

Augšdaugavas novada domes izpilddirektore Vanda Kezika piebilda, ka šobrīd svarīgi ir unificēt šos procesus, kas prasa papildu darbu un laiku.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kā Augšdaugavas novada pašvaldības vadība vērtē iespējamo apvienošanos ar Daugavpili, Arvīds Kucina norādīja, ka patlaban nostāja pret šādu notikumu attīstību ir negatīva.

“Te es varu teikt tikai to pašu, ko atbildēju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Tomam Artūram Plešam pirms trim nedēļām -- valstpilsētām ir jādzīvo sava dzīve, bet novadiem – sava,” teica Arvīds Kucins.

Kas attiecas uz novada un pilsētas sadarbību, tad tā, pēc pašvaldības vadītāja domām, uz citu novadu fona ir pietiekami laba. Tagad notiek darbs pie kopīgas attīstības stratēģija izstrādes.

Līdz oktobra beigām pašvaldībai jāpieņem lēmums par tās viedokli šajā jautājumā un tas jānosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.