„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Nedēļas nogalē “Pilskalnes Siguldiņu” apmeklēja simtiem interesentu

Aizvadītās nedēļas nogalē dabas liegumu “Pilskalnes Siguldiņu” Augšdaugavas novadā, kas atrodas krāšņā ielejā, ko izgrauzuši ledāju kušanas ūdeņi, apmeklēja teju pustūkstotis (420) interesentu, liela daļa no kuriem bija ģimenes ar bērniem, novēroja „Latgales Laiks”.

Dabas lieguma statuss šai teritorijai ir kopš 2003. gada, kad tā tika iekļauts Eiropas nozīmes aizsargājamo teritoriju “Natura 2000” sarakstā. Dabas liegumā, kura kopējā teritorija ir teju 60 hektāri, ir konstatēti 11 Eiropas nozīmes aizsargājamie biotopi, 21 reta vai aizsargājama augu suga, septiņas retas vai aizsargājamas ķērpju sugas. Liegumā esošajos ezeros un to krastos ir liela augu daudzveidība.

Liegumā izveidotas vairākas aizraujošas pastaigu un mācību izziņu takas -- Sprīdīša, Dendroloģiskā, Purva taka un taka “Vēstures liecinieki”, kurās var iepazīties ar dažādiem dendroloģiska, ģeoloģiska un kultūrvēsturiska rakstura objektiem, tai skaitā purva augu valsti, kukaiņēdāju augu -- raseni un Pirmā pasaules kara vācu armijas nocietinājumiem. Apmeklētāju skatam paveras vareni dižkoki, zaru tiltu izveidojuši ozoli un dažādu koku sugu saaugumi.

Savukārt Melnais kalns atrodas Valsts aizsardzībā, un tas ir arheoloģisks piemineklis. Vēsturiski šajā stāvajā kalnā bija sēļu koka pils, kas periodiski ir pastāvējusi ilgāku laiku.