„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Daugavpilī apsver iespēju paplašināt kapus

Sakarā ar augsto mirstības līmeni, kā arī, ņemot vērā kapsētu pilepieldījumu, drīzumā var nākties meklēt iespējamos risinājumus kapsētu paplašināšanai, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs.

Tāda ir dzīve, cilvēki mirst un pašvaldībai būs jādomā, kā nodrošināt aizgājēju apbedīšanas iespējas.

Tā kā 2025. gadā ir plānotā Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada pašvaldību apvienošana, šo jautājumu plānots risināt kopīgi.


Patlaban no „Covid-19” Daugavpilī mirst vidēji pieci cilvēki dienā, dažreiz šis skaitlis ir pat astoņi un deviņi. Tāpat cilvēki mirst arī no citām slimībām. Rezultātā oktobrī ir nomiruši 180 cilvēki.

Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs piebilda, ka patlaban ir sākusies ģimenes ārstu uzrunāšana, lai viņi vairāk uzrunāti seniorus vakcinēties pret „Covid-19". Arī pašvaldības atbildīgās iestādes patlaban pieslēdzas ģimenes ārstu darbam, lai palīdzētu un veicinātu saszvanīšanos ar cilvēkiem, kas ir vecāki par 60 gadiem un joprojām nav vakcinējušies un aicinātu viņus vakcinēties.

Kopš pagājušās nedēļas arī Daugavpilī sācis darbu arī vakcinācijas autobuss, kas brauc pa mikrorajoniem un piedāvā cilvēkiem, kas bažījas apmeklēt lielas iestādes, lai tur neiegūtu vīrusu, vakcinācijas iespējas.


Daugavpils reģionālajā slimnīcā „Latgales Laiku” informēja, ka no 9. līdz 10. novembrim Daugavpils reģionālajā slimnīcā ārstējas kopumā 206 „Covid-19” pacienti, tai skaitā 130 Daugavpils iedzīvotāji. No visiem hospitalizētajiem „Covid-19” pacientiem 14 ir smagā stāvoklī.


Šajā laika posmā slimnīcā iestājās 18, bet tika izrakstīti 25 „Covid-19” pacienti. Savukārt seši „Covid-19” pacienti vecumā no 64 līdz 88 gadu vecumam ir miruši.


Lielākais ar „Covid-19” inficēto hospitalizēto pacientu skaits joprojām ir vecumā no 50 līdz 90 gadiem: 50--60 gadi -- 33 pacienti; 60--70 gadi -- 58 pacienti; 70--80 gadi -- 59 pacienti; 80--90 gadi -- 30 pacienti.