„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.9 °C
nedaudz mākoņains

Iecelta Daugavpils reģionālās slimnīcas jaunā vadība

Publicitātes bildes

19. oktobrī notika SIA “Daugavpils reģionālās slimnīca” (DRS) padomes sēde, kurā pieņemts lēmums par veselības aprūpes iestādes vadības iecelšanu uz laiku. Par DRS valdes priekšsēdētāju iecelta Inta Vaivode, par DRS valdes locekli – Edgars Labsvīrs.

Inta Vaivode ir slimnīcā pazīstama persona, jo no 2013. līdz 2015. gadam bija SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” valdes locekle. Kopš 2007. gada līdz šim brīdim I. Vaivode ir AS VCA “Olvi medicīnas centrs” direktore, no 2015. gada – AS VCA “Dinas medicīnas centrs” direktore.

Savukārt Edgars Labsvīrs Daugavpilī ir jauns cilvēks. Dzimis Ādažu novadā 1985. gadā. Ieguvis RISEBA bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā, Rīgas Stradiņa universitātes maģistra grādu veselības vadībā, kā arī pilnveidojis un paplašinājis savas zināšanas vairākās izglītības programmās Latvijā un ārzemēs. No 2014. līdz 2017. gadam strādājis par medicīnas preču tirdzniecības pārstāvi „Johnson & Johnson” Latvijas filiālē. 2017. gadā viņš ieņēmis „LightSpace Technologies” pārdošanas un biznesa attīstības vadītāja amatu. No 2018. līdz 2020. gadam strādājis Nacionālajā veselības dienestā, vispirms direktora vietnieka veselības aprūpes administrēšanas jautājumos amatā, pēc tam – direktora amatā. Viņa vadībā tika pārveidota departamenta stratēģija, pārskatīta e-veselības attīstības stratēģija, kā arī mainīta pieeja medicīnisko pakalpojumu tarifu aprēķināšanai. Pašlaik ir veselības politikas un tirgus piekļuves vadītājs „Medtronic” Baltijas pārstāvniecībā un veselības aprūpes darba grupas līdzvadītājs Amerikas tirdzniecības palātā Latvijā.

“Mums slimnīca pēc iespējas ātrāk jānostāda uz attīstības ceļa. Esmu pārliecināts, ka šīs problēmas ir pārejošas. Daugavpils reģionālajai slimnīcai ir stratēģiska nozīme. Jautājums tikai -- cik ātri mēs tiksim galā ar šiem uzdevumiem,” ir pārliecināts E. Labsvīrs.

Arī Inta Vaivode ir pārliecināta, ka pirmais solis ir finansiālo problēmu risināšana, kā arī nepieciešamo medicīnisko pakalpojumu nodrošināšanu iedzīvotājiem. “Šodien, pirmajā darba dienā, pirmajā vietā ir skaitļi, jo mums ir jāsaprot, cik finansiāli šobrīd esam stabili, vai spējam pildīt savu pamatfunkciju. Un tas ir ļoti sarežģīti, jo slimnīca atrodas bezdibeņa malā, mums draud maksātnespēja. Kā māca neatliekamā medicīniskā palīdzība, glābšana sastāv no vairākiem posmiem: tūlītēji pasākumi, neatliekamā palīdzība, un tad viss tālāk notiek pēc plāna. Tāpēc sākam ar finansēm,” sacīja I. Vaivode, norādot, ka savas medicīniskās zināšanas izmantos arī ar medicīnas un pacientu apkalpošanas kvalitāti saistīto jautājumu risināšanā, kā arī ārstniecības procesa pilnveidošanā.