„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. oktobris
Otrdiena
Airisa, Irīda, Īrisa
+12.1 °C
daļēji mākoņains

Džins - Daudzpusīgais dzēriens ar unikālu garšu

Apmaksāta informācija

Džins ir viens no daudzpusīgākajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē, tomēr tas bieži netiek pietiekami novērtēts. Džins ir pazīstams ar savu botānisko garšas profilu, ir tas ir lieliski piemērots dažādiem kokteiļiem.

Ieskats džina pirmsākumos

Džinam pirmsākumi meklējami 17. gadsimtā, Nīderlandē, kur to pirmo reizi izveidoja kā ārstniecisko spirtu ar kadiķa garšu. 18. gadsimtā džins strauji guva popularitāti Anglijā, jo tas bija salīdzinoši lēts un viegli pieejams. Laika gaitā džina pagatavošanas process un kvalitāte tika uzlabota, un džins no ielas dzēriena pārtapa izsmalcinātā spirtā. Mūsdienās džins tiek baudīts visā pasaulē, un tā popularitāte ir atdzimusi, pateicoties amatniecības spirta rūpnīcām, kas eksperimentē ar jaunām garšām. Lai iegādātos šo dzērienu, spirits and wine internetveikals piedāvā plašas izvēles iespējas un daudzveidīgu džina klāstu.

Kā tiek ražots džins?

Džina raksturīgā īpašība ir tā dominējošā kadiķogu garša, taču džinu patiesi daudzpusīgu padara plašais augu klāsts, ko var izmantot tā ražošanā.

Īss ieskats džina ražošanas procesā:

  1. Pirmais solis džina pagatavošanā ir izveidot neitrālu bāzes spirtu, ko parasti destilē no tādiem graudiem kā kvieši, mieži vai kukurūza. Šis stiprais spirts ir destilēts līdz augstai nogatavināšanai, un tam nav specifiskas garšas, kas kalpo kā tīrs pamats botāniskajiem produktiem.
  2. Džina raksturīgie elements ir botānisko sastāvdaļu izmantošana - galvenokārt kadiķogas, bet arī dažādi garšaugi, garšvielas un augļi, piemēram, koriandrs, eņģeļa sakne, citrona miza un orrisa sakne. Destilētāji bieži pievieno unikālus elementus, piemēram, gurķus, rožu ziedlapiņas, kardamonu un citrusaugļus, lai džinam piešķirtu atšķirīgu un unikālu garšas profilu.
  3. Destilācija - bāzes spirts tiek savienots ar botāniskajiem elementiem, izmantojot destilāciju. Visbiežāk tiek izmantota augu mērcēšana spirta vai tvaika infūzija.
  4. Pēc destilācijas džins tiek atšķaidīts līdz vajadzīgajam stiprumam un iepildīts pudelēs, lai to varētu nogādāt pie patērētājiem.

Džina daudzpusība – dažādi dzēriena veidi

Ir vairāki džina veidi, katram ir savas īpašības. Izpratne par dažādiem stiliem var palīdzēt novērtēt džina daudzpusību un izvēlēties kokteiļiem piemērotāko.

  1. London Dry - visizplatītākais un tradicionālākais džina stils. Neskatoties uz nosaukumu, tam nav jābūt ražotam Londonā. Tas ir pazīstams ar savu sauso, kadiķa garšu. London Dry ir lielisks universāls džins, kas piemērots dažādiem kokteiļiem.
  2. Plymouth - to var izgatavot tikai Plimutā, Anglijā. Šim džinam ir nedaudz izteiktākas garšas nekā London Dry, pateicoties lielākai sakņu augu, piemēram, vīgriezes koncentrācijai.
  3. Old Tom - saldāks džins, kas bija populārs 18. gadsimtā un nesen ir atdzimis.
  4. New Western - izmanto mazāku kadiķogu koncentrāciju, ko aizstāj ar citiem augiem. Šie džini ir lieliski piemēroti tiem, kas vēlas eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšas.

Džina bagātīgā vēsture, plašais klāsts un saskaņa ar citiem dzērieniem un sastāvdaļām padara to par vienu no daudzpusīgākajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. No klasiskiem kokteiļiem līdz moderniem sajaukumiem, džinu ir ārkārtīgi vienkārši iekļaut kokteiļos.

Džins atšķiras no citiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, jo ​​tā ražošanā var izmantot dažādus augus. Nav divu vienādu džinu, kas nozīmē, ka ar katrs zīmols piedāvā unikālas garšas un iespēju atklāt ko jaunu.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Komentāri

Lai pievienotu rakstam savu komentāru, nav jāsniedz personiska rakstura informācija. IP adrese, no kuras rakstīts komentārs, ir zināma tikai LL redakcijai un tā netiek izsniegta trešajām personām.

Redakcija izdzēsīs neētiskus un rupjus komentārus, kuri aizskar cilvēka cieņu un godu vai veicina rasu un nāciju naidu.