„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+23.1 °C
daļēji mākoņains

Участникам баррикад 1991 года вручили памятные знаки

12 декабря в Даугавпилсе чествовали участников баррикад 1991 года, вручали памятные знаки жителям, которые в то время отправились в Ригу защищать независимость Латвии. Награды вручали члены правления Памятного знака – директор музея баррикад 1991 года Ренарс Заляйс и писательница и журналист Марина Костенецкая.

Полный текст читайте в печатной или PDF версии «Латгалес Лайкс».

Komentāri

19.01.2009 20:48
Andrejs F, Petrovič !!!
Petrovič - ja ot tebja tashchusj !!! Kruto skazano, derži pjatj !!!
19.01.2009 12:05
Петрович
"поросенык, 21.12.2008 23:02 Какое же надо было иметь мужество, что бы пить дармовую водку ведрами и боятся омоновцев, из за этих "героев" и живем в говне." Благодаря этим героям ты, поросёнок, точнее- свинья, живешь в свободном государстве и строчишь свои поганые комментарии в интернете без боязни, что приедуд и посодют. Каков сам, такие и ассоциации; живешь в говне - живи, пьёшь ведрами - пей, только не надо думать, что все вокруг такие.
07.01.2009 12:38
Andrejs F, re-re
Tu, vecais, esi slims ar sazvērestību teorijām tāpat, kā daļa cilvēku, kuri nespēj pieņemt jaunos laikus un uzskata, ka kāds viņus, nabadziņus, visu laiku apjāj, kāds "aiz tā visa stāv", masonu loža, komunisti, nacisti, cionisti, amerikāņi utt., utjpr. Šādus tipāžus mēs varam novērot katru dienu, dažus arī specializētās ārstniecības iestādēs ... Viņiem ir raksturīgi, ka viņi "visu zina labāk" , tikai "viņus neviens nesaprot" ... :) Lai kādas būtu "ambrazūras" - tukšas vai pilnas - tas nemaina faktu, ka "uz ambrazūrām metās" simti tūkstoši un arī to, ka Latvija IR neatkarīga valsts. VISS. Tas arī bija jāpierāda ... :)) Paldies par uzmanību
07.01.2009 08:59
re-re
Andrejam F. Vēl viens fakts, kas liecina par to, ka tas bija komūnistu teātris, lai mierīgā ceļā paturētu savu varu- kad pirmajā vakarā mēs bijām Vecrīgā, tad neredzējām ne vienu kaut kādu militāru akciju no iepriekšējās valdības puses. Bet radio jau brēkalēja, ka militāristi jau kolonnās izbraukuši no Muceniekiem un Ādažiem un dodas uz Rīgu. Mēs aizbraucām līdz Muceniekiem, bet neredzējām pa ceļam ne kādu kustību, ne no Mucenieku , ne no Ādažu puses. Bet radio pastiprināti brēkalēja, ka draud briesmas un ka var jau būt par vēlu. Pīle, ko izlaida komūnisti, labi nostrādāja un cilvēki metās uz Vecrīgu celt barikādes. Ha-ha. Tas, ko raksta vētures grāmatās, jau ir kārtējā propaganda tādiem, kuri nespēj apzināties lietas būtību. Es toreiz darbojos LNNK un zināju kur, kas un pa kam. Bet Jūs, Andrej, būdams students, metāties uz tukšu ambrazūru.
06.01.2009 20:43
Andrejs F., re-re
Katram muļķim, izņemot tevi, ir zināms ka OMONS BIJA ATBRAUCIS pie barikādēm, bet PAT NERISKĒJA tām pietuvoties, jo cilvēki būtu viņus nožņauguši kailām rokām, lai arī dažus nošautu. Man nav skaidrs, cik atsaldētam kretīnam un kādā Sibīrijas sētā ir jādzīvo, lai to nezinātu, bet izskatās, ka tu tieši tāds esi ... šos faktus pat skolās, vēstures stundās māca. Es pats biju students un tieši tajā vakarā biju uz barikādēm - NEVIENS , NEKUR PAT NETAISĪJĀS MUKT. Un pat ja tev liekas, ka OMONS bija kaut kas nenormāli kruts, tad tajā pašā laikā jau darbojās Godmaņa apsardze, t.s. "baltās beretes", kuru priekšā OMONS smilkstēja kā aptaisījušies kucēni. Tie arī bija cilvēki, kuri bija gatavi mirt par Latvijas neatkarību, daži arī mira, bet nekāds sūda OMONS nevienu nebiedēja. OMONS bija dzērāju un algotu slepkavu bars, KURUS VISI APŅIRDZA, kuri tagad slēpjas Krievijā kā pēdējie gļēvuļi. Lietuvā un Gruzijā tanki brauca virsū dzīviem cilvēkiem, bet pat tas nespēja neko mainīt. Nevajag stāstīt pasaciņas, kuras pats esi pa kaut kādam pārdzērumam samurgojis un tagad uzskati par īstenību. Ir vispārzināmi fakti, kurus nav iespējams noliegt - un tā IR taisnība, lai cik ļoti tev to negribētos ... ... bet tava nožēlojamā smirdoņa par tēmu "kā būtu, ja būtu" ir tirgus miskastes bomža līmeņa spriedelējums par lietām, kuras tu pat pareizi izrunāt nemāki
06.01.2009 08:28
re-re
Andrejam F. Jā, cienījamais Andrej, nezinu, esi oranžais, vai vēl kādas citas partijas piederīgais, bet pat pēdējam muļķim lauku sētā ir skaidrs, ka tas bija teātris ar barikādēm, ko izspēlēja komūnisti, lai mainītu fonu. Un daži uzķērās un tēlo tagad tēvzemes glābējus. Toreiz pietiktu ar dažiem omoniešiem, lai visi bailēs, piečurātām biksēm ,pazustu no visām barikādēm. Tādas tās lietiņas, Andrej. Gan jau vēlāk arī Tev tas kļūs skaidrs.
05.01.2009 22:44
Andrejs F, re-re
Re-re, tu esi idiots. Ja tu gribi dzīvot valstī, kurā "var izsūtīt uz Sibīriju" - lūdzu, nav problēmu !!! Tikai 120 km uz austrumiem - un tu esi Krievijā !!! Tur viss ir iespējams. Tur arī ir tava mīļā Tēvzeme, kura cilvēkus sūtīja un sūta uz Sibīriju, ja caram Putinam, Gorbačovam vai hren viņu zin kam vienkārši nepatīk tas, ko tu runā. Tad brauc uz turieni ! Visi cilvēki, arī es biju uz barikādēm tieši tapēc, lai mūs nekad vairs nevarētu neviens krievu cars vai komunists nekur aizsūtīt. Un mēs to arī panācām. Tev tas patīk vai nē - bet tas ir fakts ! Tā ka vari atslābt ... :))
05.01.2009 19:58
re-re
Za što borolis, na to i naparolis. Budet učenija na ostoļnije goda žizni. Otņats vsem nagradi, poslats vseh učastnikov barikad v sibir!
02.01.2009 10:36
nebij tā vērts
Ne par kādu cenu es nepiedalītos tādos pasākumos kā bij toreiz 1991g. Esu vīlies, ka tāds rezultāts sanācis.ka 21 gadsimtā ir jāmirst no bada.K a visapkārt bezdarbs, bezatbildība, nicinājums un izsmiekls pret tautu no valstsvīriem.
30.12.2008 01:16
AF, поросенык
Poskolku ti i tak porosjonok ti v ļubom slučaje živjoš v govņe i tam žitj i ostaņešsja. Ja bil na barrikadah i nekakoj darmovoj vodki tam nebilo. Tolko svinja ka ti nemožet do ņičego lučše dodumatsja, kak do darmovoj vodki, potomu čto tebe ņičego drugogo i ņe nado. Jesli bi ja ņebil na barrikadah ja bi ņe imel ņičego v etoi žizņi, a teperj u mopih detei hotja bi jestj normaļnoje buduščeje, a ņe koncentracionnij lagerj fašistov iz CCCP i KPSS
26.12.2008 16:36
u-2
Eto pozor Latvii
23.12.2008 18:02
Ульман
Так это оккупанты нынешней Латвии.
21.12.2008 23:02
поросенык
награда за проявленные в январе и августе мужество, самоотверженность и инициативу, за вклад в организационную работу и обеспечение, а также за моральную и материальную поддержку участников баррикад. --------------------------------------------------- Какое же надо было иметь мужество, что бы пить дармовую водку ведрами и боятся омоновцев, из за этих "героев" и живем в говне.