Kopš Preiļos darbojas uzņēmums „Picu bode”, picas preilēniešiem ir kļuvušas par iecienītu ēdienu pusdienās un svētkos. Uzņēmuma valdes locekle Evija Kotāne, izrādīdama picēriju, atzinās, ka arī pati aizrāvusies ar picām, tās garšas ziņā ir tikpat daudzveidīga maltīte kā tradicionālie kartupeļi ar biezpienu vai sautēti kāposti.
Evija ir preilēniete, un, pateicoties mammai, kura ir prasmīga pavāre, pirms 5 gadiem ar pavāres diplomu ir absolvējusi Vecbebru profesionālo vidusskolu. Laikā, kad viņa iestājās skolā, pēc pavāriem bija milzīgs pieprasījums, bet, pabeidzot skolu, sākās krīze, un kafejnīcas, restorānus vēra ciet vienus no pirmajiem. Tobrīd Evija atgriezās Preiļos.
Evija vispirms strādāja par pārdevēju veikalā, tad pagājušā gada augustā Zīmeļu ģimene piedāvāja iesaistīties „Picu bodes” izveidošanā, oktobrī jau ar Hipotēkas un zemes bankas ES administrētās naudas atbalstu bija izveidots uzņēmums, novembra beigās bija izceptas pirmās picas.
Visu rakstu lasiet 18.oktobra numurā.