„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Grāmatu par Daugavpils vēsturi pārtulkoja krievu valodā

 

Daugavpils domes Izglītības un kultūras komitejas locekļi konceptuāli atbalstīja grāmatas „Daugavpils vēstures lappuses” izdošanu krievu valodā.

Pētnieces Genovefas Barkovskas un nesen aizsaulē aizgājušā profesora Josifa Šteimaņa sastādītais izdevums latviešu valodā iznāca 2005. gadā. Pusotru gadu grāmata tika tulkota, kā arī papildināta ar dažiem materiāliem un fotogrāfijām, piemēram, par Daugavpils medicīnas jomu. Atlicis tikai to izdot.

Kā informēja G. Barkovska, viņi un Daugavpils Universitātes filologi strādājuši bez atlīdzības, grāmatu vēlas izdot par godu pilsētas jubilejai, lai krievvalodīgie iedzīvotāji varētu pilnvērtīgi iepazīties ar Daugavpils bagāto vēsturi. Grāmatas izdošanai nepieciešamā summa atkarīga no tirāžas, tie varētu būt aptuveni 3000 eiro (400 eksemplāri).

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis izteica priekšlikumu izdot grāmatu divās valodās, papildinot to ar pilsētas vēstures datiem par beidzamajiem desmit gadiem, jo šajā laikā ir noticis daudz. Kā teica G. Barkovska, tas diezin vai esot iespējams, jo, lai to izdarītu, ir vajadzīgs ilgs laiks, turklāt šajā gadījumā plānotais izdevums kļūs biezāks un, attiecīgi, dārgāks. Iespējams, to varēs īstenot par godu Latvijas simtgadei 2018. gadā.

Autores foto