„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Aivars Uzols: „Man teica, ka būšot grūti”

Pēc vienpadsmit gadu pārtraukuma Panevēžā notika pasaules kausa izcīņas posmos ultratriatlonā „Double Ultra Triathlon”, kura distance ir divreiz garāka par klasisko „IronMan”, tās garums - 7,6 km (peldēšana), 360 km (riteņbraukšana) un 84,4 km (skriešana).

Piecdesmit viena gada vecumā Lietuvas trasē devās daugavpilietis Aivars Uzols, kas aktīvus treniņus sāka četrdesmit gadu vecumā, piedalījās daudzās Latvijas un starptautiskās sacensībās, pievarēja „IronMan” distances un debijā dubulttriatlonā finišēja otrajā vietā.

„Pirmkārt, ir svarīgs komandas darbs, vienatnē šeit nav ko darīt. Sacensību laikā tevi atbalsta, gatavo ēdienu. Doma par ultratriatlonu radās pēc tam, kad startēju „IronMan”, bet vēlāk sagadījās, ka Anatolijs Ļevša pateica – augustā beigās Panevēžā notiks sacensības dubulttriatlonā. Bija vēlēšanās pamēģināt, tāpēc maija beigās sāku mērķtiecīgi gatavoties tieši šim startam. Sagatavošanas posmam veltīju lielu uzmanību, pildīju noteiktos apjomus, uzdevums bija uzvarēt, treneris A. Ļevša mani tieši tā arī noskaņoja,” pastāstīja A. Uzols.

„Anatolijs Ļevša mani brīdināja, ka būs grūti, es tam gatavojos, un manas gaidas atbilda realitātei. Virzījos pa trasi gandrīz neapstājoties. Stāvēju, maksimums, aptuveni piecas minūtes, jo vajadzēja siltāk saģērbties, jau sāka krēslot, vajadzēja nostiprināt otru lukturīti. Kritiskākais brīdis ir laiks, kad sāk krēslot. Temperatūra nokritās, sāku just badu. Ir jāēd, bet organisms nepieņēma ēdienu, tomēr mums izdevās tikt galā,” pastāstīja A. Uzols.

Visu rakstu lasiet 11. septembra numurā.